Single : Zin Om Te Bewegen - vanaf vrijdag beschikbaar op iTunes en alle digitale (streaming)platformen

Woensdagochtend 23 september gaat de nieuwe Clouseau-single 'Zin Om Te Bewegen' in radio-première. 'Zin Om Te Bewegen' is een aanstekelijke up tempo popsong en het visitekaartje van een gloednieuw album (voorjaar 2016) dat snel, snedig, funky en dansbaar zal zijn. 'Zin Om Te Bewegen' is vanaf vrijdag 25 september beschikbaar op iTunes en alle digitale (streaming)platformen.

Kris Wauters: "We zijn zeer enthousiast over onze nieuwe single! "Zin Om Te Bewegen" is voor ons weer net helemaal anders dan alles wat we ervoor hebben gedaan en toch 100% Clouseau... Zelden zoveel opwinding gevoeld bij de lancering van een nieuw nummer!"

Eerder deze maand zetten Koen, Kris en een vijftigtal figuranten Hotel NH Gent Belfort op stelten voor de opname van de bijhorende videoclip. Fans kunnen hierin de Wauters-broers als rebellerende bell-boys aan het werk zien en toekijken hoe ze alle hotelgasten en personeel op sleeptouw nemen voor een swingend feestje doorheen de gangen van het hotel. De videoclip zal begin oktober haar première krijgen op de Facebookpagina van de band.

'Zin om te Bewegen' is de voorloper van een nieuw studio-album dat we in het voorjaar van 2016 mogen verwachten. Het laatste album tot nu toe, 'Clouseau', verscheen in november 2013 en kwam er na een muzikale sabbatperiode van drie jaar. Het album was het best verkochte Nederlandstalige album van 2014 en het vijfde best verkochte album van het jaar. Meer dan 35.000 exemplaren gingen over de toonbank (platinum). 'Clouseau' bevatte o.a. de hitsingles 'Vliegtuig', 'Kan Het Niet Alleen' en 'Laatste Keer'. 2014 was een succesjaar voor Clouseau met twee MIA-Awards (Beste Nederlandstalig en Beste groep), maar liefst vier uitverkochte Sportpaleizen en een uitgebreide tournee doorheen Vlaanderen.

Ook 2016 belooft een goedgevuld jaar te worden: naast een gloednieuw studio-album staat er opnieuw een indrukwekkende concerttour in de stijgers met haltes aan o.a. het Kursaal van Oostende, de Antwerpse Stadsschouwburg, het Capitole in Gent, de Oktoberhallen in Wieze en vele andere. Alle info vind je op http://tttartists.be/artists/clouseau/agenda. Opwarmen mogen de heren al tijdens het éénmalige benefietconcert 'Clouseau & Van Geel', georganiseerd in de Lotto Arena op 25 november ten voordele van Rode Neuzen Dag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over