Vinylplaten zijn in België en Nederland de laatste jaren aan een indrukwekkend retour bezig. In Nederland is vinyl inmiddels populairder dan CD en steeg in 2020 de omzet uit vinyl in 2020 met 11% t.o.v. het jaar voordien. Onder andere de interesse van de millenials en gen Z voor deze muziekdrager ligt aan de basis van deze groei. Net bij deze generaties zijn de fans van het eerste uur te vinden van heel wat van de Studio 100 artiesten. Studio 100 heeft de vinyl markt de voorbij jaren al wat afgetast met de lancering van “30 jaar Samson & Gert” in oktober 2019, en van “K3 Toppers” (een Best Of van K3 met Hanne, Marthe en Klaasje) in maart 2020. Deze release waren bijzonder succesvol en daarom kwam de vraag van platenzaken naar nog meer titels, en ook de fans van het eerste uur van Studio 100 vragen regelmatig naar nieuwe vinyl releases op social media.

Begin mei lanceerde Studio 100 nog “Het Beste van Kabouter Plop” op vinyl, alsook “Het Beste van 25 jaar Studio 100”. Inmiddels gaat het dus om een groeiend assortiment van Studio 100 vinylplaten, die ook een specifieke plaats online verdienen.

Daarom heeft Studio 100 deze maand een specifieke “online vinylstore” op poten gezet, zodat de fans al de 33 toerenplaten van Studio 100 op één plek kunnen vinden. Deze vinylstore is te bereiken via de link https://studio100.com/vinylstore

Op deze vinylstore kan je inmiddels ook het het iconische K3 album “Alle Kleuren” voorbestellen. De plaat komt uit op 11 juni, ter gelegenheid van Record Store Day ’s anderendaags. Veel K3 fans zijn in alvast verwachting van komst van deze vinylplaat op limoengroen vinyl, er zijn er immers reeds 1.709 exemplaren van gereserveerd in voorverkoop. Gezien de enthousiaste respons op alle vinyl releases, en de aanhoudende vragen van de fans, heeft Studio 100 nog een aantal andere vinyl releases van klassieke albums uit het Studio 100 repertoire in petto voor dit jaar. Meer nieuws volgt nog.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: