THE RADAR STATION is één van de 3 winnaars van Studio Brussels DE NIEUWE LICHTING, dé springplank voor de meest beloftevolle Belgische bands. Met hun rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen en prominente drums een eigen, uniek geluid: weidse, eigentijdse indierock in de school van The War On Drugs en The National, met echo’s van Peter Gabriel en Daniel Lanois.

Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan Eddie Vedder, Tom Smith van Editors of Liam O’Maonlai van Hothouse Flowers.

The Radar Station overtuigde in korte tijd tal van concertorganisatoren. Zo speelde de jonge band in 2018 gesmaakte sets op o.m. Linkerwoofer, De Effenaar (NL), Gigant (NL) en het IZUG Festival in Breda (NL). Vorig jaar waren er opgemerkte passages op o.a. Kneistival, de Fonnefeesten en het OLT in Antwerpen. Hun ijzersterke live reputatie vertaalt zich dan ook dit najaar in vele tientallen geplande shows.

Ook op de radio werden de eerste hoofdstukken geschreven. Singles ‘Voices’, ‘Subtle Science’, 'Zanzara', 'Pictures of You' en “The Giant” kampeerden weken in de playlist van Radio 1 en Studio Brussel. Medio 2019 werd The Radar Station uitgenodigd voor een beklijvende live- sessie op NPO Radio 5 (NL). Ook NPO Radio 2 (NL) en de Belgische Franstalige Rockzender Classic 21 sloten de band in de armen.

Op 4 september verschijnt hun langverwacht debuutalbum op CD en vinyl, een straffe, sfeervolle plaat die zondermeer bevestigt dat The Radar Station thuishoort in de hoogste afdeling van de Belgische rockscene.

Om de spanning erin te houden houdt de band titel en artwork nog even geheim maar zeer binnenkort hoor je hier zeker meer van !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over