In de laatste aflevering van De neus van Pinokkio op zondag 2 juni buigen bekende gasten Tom Waes en Cath Luyten zich over enkele onwaarschijnlijke showbizzverhalen. Was het Marleen Merckx of Martine Jonckheere die in de jaren tachtig even naakt opdook in een programma van Ivan Heylen? Zou het kunnen dat Eric en Sonja ooit een wereldbekende band over de vloer kregen op hun trouwfeest? En welke geniale uitvinding werd in 1969 echt getoond op televisie?

Dat was ik, nee ik: Naakt bij Ivan Heylen
In de jaren 80 dook er in het programma Op zoek naar ... in elke aflevering een naakte vrouw op naast Ivan Heylen. En blijkbaar was er soms ook bekend vlees te zien. Zondag wandelen Marleen Merckx en Martine Jonckheere de studio binnen. Een van hen beiden had in 1986 een naaktscène in het programma van Ivan. Maar wie was het? Simonneke uit Thuis of Marie-Rose uit Familie?

De oude doos: geniale uitvinding
Televisie gaf steeds ruimte aan mensen en hun geniale uitvindingen. Wijsmakers Tine en Adriaan spelen twee mogelijke situaties na waarin een man en een vrouw een bijzondere uitvinding met de wereld delen. Welke gekke uitvinding ging in 1969 de wereld veranderen: een bijzonder weerinstrument of een alternatief voor de thermometer?

Het verhaal: een wereldster op je trouwfeest
In 2009 kregen Eric en Sonja bijzonder hoog bezoek op hun trouwfeest. Na een plaatselijk optreden stapte een wereldbekende band een klein zaaltje in Oost-Vlaanderen binnen en zong daar voor het pasgehuwde koppel hun grootste hits. Tot op vandaag de dag gelooft amper iemand het verhaal van Eric, een grote fan van de band.

De Tv stopt nooit: illusionisten
Deze week zijn de Wijsmakers in de wereld van de illusionisten gedoken. Veel goochelaars zijn in de voetsporen van David Copperfield getreden en hebben een eigen show gekregen op de televisie. Tine en Adriaan stellen elk een programma van een Amerikaanse illusionist voor, maar slechts één van die shows is echt. Welke Wijsmaker vertelt de waarheid?

Hit van de week: fanfares
Deze week komen drie fanfaregroepen hun lijflied zingen. Twee van die fanfares zijn echt en kan men boeken voor alle soorten feesten. De derde is vals. Die groep werd deze week door de programmamakers gebeld en hun act is verzonnen.

De neus van Pinokkio: op zondag 2 juni om 20.30 u. op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: