Zus en broer Cleymans wagen een gok in De neus van Pinokkio

Op zondag 4 mei maakt Bart Peeters in De neus van Pinokkio samen met zijn Wijsmakers Adriaan Van den Hoof en Tine Embrechts de kijker allerlei verhalen wijs. De twee bekende spelers die deze week samen met het publiek uitvissen wat de waarheid is, zijn Clara en Jelle Cleymans.

Dit is ze: de liefde van Joke

In Dit is ze duiken we telkens iemand op uit het verleden. Iemand die, al was het maar even, in de schijnwerpers stond. Vandaag is dat Joke De Winter uit Borgerhout. Joke was in een nog niet zo ver verleden op televisie te zien en wel samen met een grote wereldster. Maar welke ster, waar, hoe en waarom, daarover verschillen onze Wijsmakers op sympathieke wijze van mening.

Kon ze onlangs in de populaire Britse Graham Norton show haar liefde verklaren aan Harrison Ford of werd ze op het podium geroepen door Prince op een van zijn concerten?

De oude doos: autosnufjes

In De Oude doos spelen Bart, Tine en Adriaan een historisch tv-fragment na in twee versies, slechts één versie is echt en is ooit op televisie uitgezonden. Het andere is verzonnen. Deze keer bekijken we enkele revolutionaire vernieuwingen uit de automobielsector.

Het verhaal: Een Vlaming en de FBI

In ons sterrenstelsel zijn verschillende asteroïden genoemd naar wereldsterren. En tussen al de sterren zoals Elvis Presley, Albert Einstein, Bruce Springsteen en Grace Kelly ontdekken we ook de naam van een sympathieke man uit Mortsel. Hij kreeg deze eer omdat hij samen met de FBI een van de grootste diefstallen binnen de NASA wist op te lossen. Twee special agents uit Florida zijn de man heel dankbaar en vertellen ons wat er allemaal is gebeurd.

Is dit verhaal waar of niet waar?

De TV stopt nooit: magische pillen

Je weet soms niet wat je ziet op de tv, want de televisie stopt nooit. De neus van Pinokkio ging weer op zoek naar een opmerkelijk stukje tv ergens in de wereld. Een getoond fragment is echt, het andere is verzonnen. Deze keer doken de Wijsmakers in de wereld van wonderlijke, medische pilletjes.

Hit van de week: stroperige duetten

In de Hit van de Week komen doorheen het programma drie prachtige, maar voorlopig nog niet op wereldschaal doorgebroken artiestenduo’s langs. Twee van die duo’s kan u boeken voor al uw feesten en partijen maar het derde is een vals duo; ze werden door De neus van Pinokkio gebeld en hun liedje is verzonnen.

De neus van Pinokkio: op zondag om 20.30 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: