In De neus van Pinokkio vertelt Bart Peeters samen met zijn Wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof verhalen over bekende en minder bekende mensen die in de kijker liepen. Wie was de eerste Vlaamse vrouw in Playboy? Welke vreemde realityreeks heeft echt bestaan? En welke zangeres is niet echt een zangeres? Bart De Pauw, Ben Segers en het publiek proberen het antwoord te achterhalen op zondag 21 april.

Dat was ik, nee ik: playboy
In de rubriek Dat was ik, nee ik gaat het deze week over de eerste Vlaamse vrouw in de Playboy. De meeste mensen denken dat Hilde Van Mieghem in 1987 als eerste Vlaamse in het mannenblad stond, maar drie jaar eerder stond Danielle al in haar blootje in Playboy te pronken. Bart ontvangt twee vrouwen in de studio die elk beweren dat zij Danielle zijn.

De oude doos: uitvinders
Zo lang de televisie al bestaat, is er interesse voor uitvinders. Niet zo lang geleden was er nog het programma De bedenkers, maar in de jaren 60 en 70 trok ECHO al jaarlijks naar de uitvindersbeurs in Brussel. En typisch voor al die uitvinders is dat ze telkens overtuigd zijn dat ze het warm water hebben uitgevonden. Adriaan en Tine spelen twee situaties na waarin een jongetje een zelfgemaakte machine voorstelt. Slechts één uitvinding is ooit echt op televisie voorgesteld.

De TV stopt nooit: realityreeks
Deze week grasduinen Adriaan en Tine in realityreeksen wereldwijd en stellen ze elk een vreemd programma voor. Adriaan vertelt over een Amerikaanse reeks waarin extreme dierenliefde centraal staat en Tine heeft in Frankrijk een programma gevonden waarin je het zaad van een bekende ster kan winnen. Welk format is echt en welke Wijsmaker liegt?

Hit van de week: Gevaarlijke vrouwen
Deze week komen drie gevaarlijke vrouwen langs. Twee van die zangeressen kunt u wekelijks op lokale evenementen bewonderen en de derde is een valsspeelster. Zij werd door De neus van Pinokkio gebeld en haar nummer is door de programmamakers verzonnen.

De neus van Pinokkio: op zondag 21 april om 20.30 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: