Tweeënhalf jaar lang was het stil rondom de Nederlands-Koerdische artieste Naaz, maar nu is ze helemaal terug. Vandaag is een tweede nummer van de 24-jarige artieste verschenen. Met het Koerdisch nummer Azadî geeft ze een blik in haar wereld, een wereld over vrijheid, cultuur, verleden en heden.

Eveneens werden vandaag de nieuwe Spotify EQUAL ambassadeurs van de maand augustus wereldwijd aangekondigd, waarbij Naaz te zien zal zijn op o.a. de cover van Spotify EQUAL Netherlands playlist.

Luister hier naar "Azadî"

Met het nieuwe project wil Naaz een belangrijke boodschap en visie neerzetten: je kracht terugnemen en een boegbeeld worden voor de MENA (Midden-Oosten en Noord-Afrika) gemeenschap. Naaz verdween, zocht en vond zichzelf uiteindelijk terug.

Eerder dit jaar verscheen de single Sad Violins die al een hint gaf dat Naaz terug zou komen. "She's Back" wordt gezongen, waarbij ze terug de touwtjes in eigen handen neemt. In 2020 trok Naaz zich terug uit de muziekindustrie. In deze periode heeft ze zich losgemaakt van haar verleden en donkere delen uit haar leven.

Naaz: "Er is een Koerdisch gezegde dat luidt "Jin, Jihan, Azadî", wat betekent "vrouw, leven, vrijheid". Het betekent dat er geen leven is zonder vrouwen en daarom is er geen vrijheid totdat alle vrouwen vrij zijn. Ondanks dat de meeste mensen geen woord van de tekst zullen kunnen verstaan, geloof ik toch dat je zult kunnen voelen waar ik over zing en de betekenis eigen kunt maken. Dit nummer bewijst de kunst van intentie voor mij, mijn stem en zangwijze vertellen het verhaal en geven jou de kans om de betekenis toe te passen op je eigen emoties. Ik ben enthousiast om de wereld open te zien stellen naar een meer niche taal als het Koerdisch. Ik heb mijn best gedaan om het gevoel overdraagbaar te maken, en ik geloof dat het is gelukt."

LIVE

  • 27/01 - Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over