We zijn verheugd om aan te kondigen dat de muziek van Red Dead Redemption 2: Original Sountrack beschikbaar is als pre-order, met “Crash of Worlds” van Rocco DeLuca en “Table Top” van Daniel Lanois direct te downloaden bij alle pre-orders. De verzameling van vocale nummers wordt op 12 juli 2019 digitaal uitgebracht in samenwerking met Lakeshore Records. Pre-order via iTunes en luister nu naar Crash of Worlds en Table Top op Spotify.

Een krachtige en emotionele reis door de laatste dagen van het Amerikaanse outlaw-tijdperk. De muziek van Red Dead Redemption 2: Original Sountrack werd geproduceerd door elfvoudig Grammy Award-winnaar Daniel Lanois, waarvan alles exclusief voor de game werd gecreëerd. Lanois staat bekend om zijn werk met Bob Dylan, Neil Young en Willie Nelson, maar om zijn samenwerking met baanbrekende muzikant Brian Eno om verschillende U2 albums te produceren, waaronder de multi-platinum The Joshua Tree.

“Red Dead Redemption 2 verzorgd een geweldige compositorische ruimte, die uitgestrekt is en een breed scala aan emotionele texturen beslaat – een geweldige plek om mijn verbeelding de vrije loop te laten”, zei Lanois. Van het opnemen met Rhiannon Giddens in Nashville, tot in New Orleans met mijn vriend Cyril Neville, tot New York met D’Angelo, tot Willie Nelson en Josh Homme, de inspiratie stopte nooit!”

De Muziek van Red Dead Redemption 2: Original Sountrack bevat vocale uitvoeringen van een reeks bekroonde artiesten, waaronder D’Angelo, Willie Nelson, Rhiannon Giddens, Josh Homme, plus een extra nummer dat geschreven, geproduceerd en uitgevoerd werd door David Ferguson.

“Het was geweldig om herenigd te zijn met Lanois om voor dit project te componeren, en ik ben ongelooflijk dankbaar om te zien hoe het ‘Crash Of Worlds’ gezang de harten van zoveel spelers via de game heeft geraakt”, zegt componist Rocco DeLuca.

Het bijbehorende album, The Music of Red Dead Redemption 2: Original Score, werd gecomponeerd door Woody Jackson en zal later deze zomer beschikbaar zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: