De portrettenreeks Helden van de lach vertelt het verhaal van grote Vlaamse humoristen. De reeks gaat op zoek naar de mens achter de artiest. In het geval van Jacques Vermeire was die mens in het diepste van zijn gedachten eigenlijk liever een zanger geworden dan een komiek: "Mochten ze aan mij vragen: wat wil je: een grote zanger zijn of een grote komiek. Ik zou liever een grote zanger zijn."

En daar werkte hij in het begin van de jaren '80 ook aan met zijn groep Kabiaar. "The Girl I Know, met dat clipje, dat was niet om te lachen. Ik wou dat goed doen. Ik wou een hele grote zanger worden".

En toch is het uiteindelijk anders gelopen. Jacques Vermeire werd volkskomiek par excellence. En daar schaamt hij zich ook niet voor. Niemand heeft harder en langer aan de weg getimmerd dan Vermeire, zo leren we uit zijn openhartige getuigenis, een verhaal van vallen en opstaan, van miskenning en ongekende populariteit, van professioneel succes en persoonlijke tegenslag. Zijn verhaal wordt aangevuld met getuigenissen van onder meer Gert Verhulst, Jan Ceuleers, Luc Verschueren, Marijn De Valck en Kurt Van Eeghem.

Helden van de lach - Jacques Vermeire : woensdag 5 november om 20.40 u. op Canvas.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over