Aflevering 5 op maandag 21 oktober om 21.50 bij VTM

De grimmige beelden van ‘gele hesjes’-betogingen waren de voorbije maanden niet weg te denken uit kranten en nieuwsuitzendingen. Op maandag 21 oktober volgt De Luchtpolitie het tumult op de grond vanuit de helikopter van piloot Dirk en Tactical Flight Officer (TFO) Koen. Hun bijstand wordt ingeroepen tijdens een betoging van gele hesjes in Brussel. De spanningen lopen op en het is afwachten wanneer de situatie losbarst en de politie met de betogers in de clinch gaat.

Met zo’n betogingen zijn we altijd nog iets aandachtiger”, aldus TFO Koen. “Als de harde kern zich afsplitst van de massa en zich richting het centrum begeeft, wordt de kans groter dat er burgers bij betrokken geraken.” Dat is ook wat er in Brussel dreigt te gebeuren wanneer een groepje zich richting Grote Markt begeeft.

De Luchtpolitie zoomt ook in op een escorte van enkele staatshoofden. Gedurende hun bezoek aan ons land moeten zij beschermd worden tijdens hun verplaatsingen. Tijdens een Europese Top begeleidt de luchtpolitie de ritten van Macron, Merkel en May. Wanneer de Airforce One landt op Zaventem blijft de luchtpolitie permanent boven Trump en zijn colonne hangen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over