Een succesvol debuut bracht Selah Sue naar podia over de hele wereld. De Leuvense schone was dé revelatie van 2011, hoewel het eigenlijk nooit haar bedoeling was om het in de muziekwereld te gaan maken . Ze maakte in de eerste plaats muziek voor zichzelf. Om haar gevoelens en gedachten te kanaliseren goot ze deze in soul-, funk- en reggaemelodieën, een voorbeeld nemende aan haar grote idolen Lauryn Hill, Erykah Badu en Bob Marley. Haar prachtige hese stem, onmetelijke charme en onweerstaanbare groove maakten echter dat haar talent niet lang onopgemerkt bleef.

Met eerste single "Raggamuffin" steelt Selah Sue meteen de harten van critici en publiek. "Deze track symboliseert me," zegt de intussen 25-jarige zangeres, "ze laat zowel mijn soulvolle en zingende kant zien als mijn hardere kant, tussen rap en ragga in." Tien andere zelfgeschreven nummers, waaronder de hits "This World" en "Crazy Vibes", en een duet met Cee-Lo Green sieren de rest van haar eerste zelfgetitelde langspeler. Het is sindsdien reikhalzend uitkijken naar de volgende plaat, maar 'Reasons' komt er pas in maart van volgend jaar. Toch konden Belgische fans dit jaar al genieten van nieuw werk. Selah Sue deed tijdens haar novemberconcerten in de Ancienne Belgique en het Koninklijk Circus, een genereuze greep uit haar nieuwe oeuvre. Ze speelde maar liefst acht splinternieuwe songs in avant-première, waaronder natuurlijk haar meest recente en funky single "Alone". Deze en 3 andere nieuwe tracks werden trouwens gebundeld op de EP 'Alone', die sinds vorige week vrijdag beschikbaar is.

Terwijl we wachten op haar nieuwe album, kondigt de zangeres aan dat de langverwachte release gevierd zal worden met een nieuw concert. Selah Sue betreedt op zaterdag 18 april de planken van de Antwerpse Lotto Arena. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf donderdag 4 december om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Selah Sue
Datum: 
Zaterdag 18 april 2015
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over