Een film naar een boek van Elvis Peeters

WIJ gaat over acht tieners die tijdens een hete zomer in een Belgisch-Nederlands grensdorpje op zoek gaan naar seks en spanning om de verveling te doorbreken. Hun aanvankelijk lichtvoetige spelletjes veranderen al snel in professioneel verkochte pornofilmpjes, prostitutie en chantage, en komen abrupt tot een halt wanneer er iets gruwelijks misgaat.

'WIJ' is de eerste langspeelfilm van Rene Eller, die eerder o.a. videoclips maakte voor Boy George, Die Toten Hosen en Zinoba, met in de hoofdrollen o.a. Tijmen Govaerts, Aimé Claeys, Salome van Grunsven en Laura Drosopoulos maar ook TomVan Bauwel, Axel Daeseleire, Pieter Embrechts, Joke Devynck, Barbara Sarafian, Michael Pas en Dominique Van Malder hebben een kleinere rol. In de Nederlandse cast vinden we o.a. Pauline Casteleyn, Friso van der Werf, Lieselot Siddiki, Gaia Cozijn en Maxime Jacobs.

De film is een Nederlands/Belgische coproductie van Pragma Pictures & A Team Productions, en kwam tot stand met de steun van het Nederlands Filmfonds (NFF), CoBo, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Vice Benelux.

"WIJ" ging eerder dit jaar in wereldpremière op het filmfestival van Rotterdam en werd inmiddels al aan een 10-tal landen verkocht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over