Volgend weekend schakelen we over van het winter- op het zomeruur. Deze week loopt dan ook Winteruur af, het laatavondprogramma van Canvas waarin Wim Helsen telkens een gast uitnodigt voor een gesprek over een voor hem of haar bijzondere tekst. Dat doet hij al vijf maanden lang, vier keer per week, van maandag tot donderdag: 80 afleveringen met telkens een kort, authentiek en eerlijk gesprek van tien minuten over de vreugde, ontroering en het inzicht die een tekst kan bieden. In alle stilte en rust luisterde de hond Boris mee. Het ging soms alle kanten uit, maar over een ding waren vele kijkers het eens: Winteruur was een kleine parel: zie bijgevoegd fragment.

Het fragment komt uit de aflevering van morgen, dinsdag 22 maart. Daarin is Maaike Cafmeyer te gast, momenteel te zien in Eigen Kweek op Eén en onlangs in Bevergem op Canvas. Haar favoriete tekst is een fragment uit De vanger in het graan van JD Salinger. Het gaat over fluitende mensen, maar ook over het feit dat niets is wat het op het eerste zicht lijkt.

Op woensdag 23 maart heeft Wim Helsen de veelzijdige Pjeroo Robjee uitgenodigd. Hij brengt een tekst mee van Louis Paul Boon (uit Mijn kleine oorlog).

En in de allerlaatste aflevering van Winteruur, op donderdag 24 maart, is Roy Aernouts te gast. Aernouts is de bedenker en scenarist van Clinch, de eigenzinnige fictiereeks van Canvas. Hij brengt het gedicht ‘Ja’ van K. Schippers mee en heeft daar een heel persoonlijk verhaal bij.

Alle afleveringen van Winteruur zijn nog tot 1 april te herbekijken op canvas.be.

Na afloop van het zomeruur volgt eind oktober een nieuw seizoen van Winteruur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: