Met een fris nieuw logo, een compleet vernieuwde website en maar liefst 18 nieuwe namen voor de 27ste editie van Couleur Café, start de ticketverkoop dit jaar in stijl.

Op vrijdag 1 juli komen de Ivorianen van Magic System een Afrikaans feestje bouwen zoals alleen zij dat kunnen. Ook Couleur Café-lieveling Selah Sue, Frans rap-icoon Oxmo Puccino, het geweldige popduo Brigitte, de zusjes Ibeyi, dancehall-koning Mr. Vegas en de southern soul- en bluesmannen van St. Paul & the Broken Bones vervoegen de eerder aangekondigde Chronixx en Woodie Smalls op de openingsdag.

Dag 2 van het zwoelste stadsfestival moet zeker niet onderdoen. Youssou N’Dour, nog steeds de belangrijkste world-muzikant van de laatste 20 jaar, komt eindelijk terug naar Couleur Café met wellicht een nieuw album onder de arm. De New Yorkse hiphopsterren De La Soul, nationaal rockmonument Arno, de Syrische cultheld Omar Souleyman, de rappers van CunninLynguists, recente Grammy-award winnaars Morgan Heritage en Massive Attack-adepten Young Fathers staan op zaterdag 2 juli naast de reeds bevestigde Goran Bregovic en Ghinzu.

Afsluiten doen we met de grootste hiphopnamen van respectievelijk onze noorder- en zuiderburen: De Jeugd van Tegenwoordig en Soprano. De warme stadsblues van Trixie Whitley en een portie stevige beats en rhymes van Apollo Brown & Guilty Simpson mogen we net als GRANDGEORGE, Inna Modja, Pat Thomas & Kwashibu Area Band, Raging Fyah en Black Box Revelation op zondag 3 juli verwelkomen.

Met 27 tot nu toe bevestigde namen is ongeveer de helft van de affiche voor #CoulCaf16 vrijgegeven. Meer info en ticketverkoop hieronder, we hebben dit jaar voor het eerst speciale groepstarieven.

Beluister ook de #CouLCaf16 playlist op Deezer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
#CoulCaf16
Datum: 
1-3 juli 2016
Locatie: 
Tour & Taxis, Picardstraat 3, 1000 Brussel

Reservatie:

Meer over