Stijn Meuris presenteert vanaf 7 januari elke dinsdagavond Closing time Pol & Soc op Radio 1. Daarin presenteert hij zijn persoonlijke selectie songs die politiek geïnspireerd zijn en voorziet die van de nodige duiding met zijn al even persoonlijke commentaren. En op zondag trekken Arnold Rypens en Wouter Mattelin op ontdekkingstocht in Closing time The Originals, een reeks over waar de mosterd gehaald werd. Vanaf 12 januari.

Closing time Pol & Soc

Stijn Meuris is klaar voor de moeder van alle verkiezingen. Bij de start van dit verkiezingsjaar laat hij merken dat politiek muzikanten nooit onverschillig liet. Dat er meer zijn zoals hij: mensen die werk en maatschappelijke betrokkenheid niet altijd kunnen scheiden. Stijn zigzagt door songs die meer willen dan entertainen, langs artiesten die hun kunst inzetten om kritiek te uiten en de wereld te veranderen. The Clash, Peter Gabriel, Nina Simone en Bruce Springsteen natuurlijk. Maar ook Louis Neefs, Adamo en Jay Z.

In Closing time Pol & Soc presenteert Stijn Meuris zijn persoonlijke selectie uit het onmetelijke aanbod en voorziet die van de nodige duiding met zijn al even persoonlijke commentaren. Geen stemadvies, maar wel een muzikaal verantwoorde opwarming voor 25 mei 2014. Omdat ook muzikanten kiezers zijn.

Closing time Pol & Soc, elke dinsdag vanaf 7 januari van 23 tot 24 uur

Closing time The Originals

Op algemeen en langdurig verzoek terug van te lang weg geweest: The Originals, de roemruchte reeks van Arnold Rypens. Met als credo ‘You can’t judge a song by the cover’ begon Arnold in 1982 zijn niet-aflatende zoektocht naar originele versies van songs die in een coverversie bekend werden. Dikwijls vermoedde je zelfs niet dat er een eerdere uitvoering bestond. Of bleek het origineel van een cover zelf ook een cover te zijn.

In Closing time The Originals geeft Wouter Mattelin uitleg bij de covers die samensteller Arnold

Rypens ontmaskert. Het boeiende traject van een song leidt hen daarbij naar onverwachte uithoeken van de muziekgeschiedenis. Voor muziekfreaks, maar ook zonder encyclopedische voorkennis een prettige en verrassende ontdekkingstocht. Omdat naäpen de hoogste vorm van vleierij blijft.

Closing time The Originals, elke zondag vanaf 12 januari van 23 tot 24 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: