De fans van Sofie Dumont zullen het schermgezicht vanaf maandag 21 januari 2013 enkele weken moeten missen. Zij kijkt immers reikhalzend uit naar de komst van haar eerste spruit, en geniet daarna enkele weken van welverdiend bevallingsverlof. Maar de fans van De Keuken van Sofie hoeven niet te treuren, want het culinaire programma loopt gewoon door. Sofie laat haar keuken immers niet onbewaakt achter en geeft de fakkel door aan enkele topchefs. Voor hen heeft ze alvast een boodschap achtergelaten op de koelkast: “Beste chefs, welkom in mijn keuken! Dankuwel om mij te vervangen, maak het lekker en gezellig… en hou het proper;)”

Driesterren chef Peter Goossens is dus gewaarschuwd. Hij mag op maandag 21 januari 2013 de spits afbijten. Een week lang staat hij achter Sofies potten om lekkere gerechten de eetkamer in te toveren.

De thema’s blijven behouden en op maandag is het dus gewoon ‘restjesdag’. En starten doet Peter met een hartig gerecht dat perfect past bij deze winterse temperaturen.

Maandag 21/01: Creatief met restjes: Tartiflette
Dinsdag 22/01: Let’s go classic: Zeetong Duglèré
Woensdag 23/01: Lekker met een korstje: Oliebollen met appel
Donderdag 24/01: Letten op de lijn: Waterkerssoep met verse kaas
Vrijdag 25/01: We gaan vreemd: Kip tandoori met wokgroenten

Wil je zelf aan de slag? Na de uitzendingen komen de recepten telkens op vtmkoken.be

De keuken van Sofie van maandag tem vrijdag om 18.05 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: