De Nederlandse lolbroeken van  De Jeugd Van Tegenwoordig, het internationale maar toch vooral Belgische Puggy en de Zweeds/Schotse Nina Nesbitt worden toegevoegd aan het programma van  zaterdag 2 augustus! Samen met de reeds aangekondigde exclusieve shows van Madness en Goose belooft dit één groot feest te worden!

De jeugd van Tegenwoordig

In werkelijkheid zijn de mannen van De Jeugd gewoon drie jongens uit Amsterdam-Noord die voor de lol het nummer 'Watskeburt' maken. Het nummer komt terecht bij de platenbaas van label Top Notch. Als hij het nummer draait is de response overweldigend. Het nummer zwerft al een tijdje over het internet maar na de eerste keer op de radio slaan de stoppen door. Een tijdje later is het eerste album 'Parels voor de Zwijnen' een feit.

Begin 2008 maakt de band bekend dat het tweede album af is. Het draagt de naam 'De Machine' en de eerste single is 'Hollereer'. Later volgen nog verschillende radiohits ('Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard', 'Datvindjeleukhe', 'Buma In Mijn Zak'...)

Ook de derde cd 'De Lachende Derde' staat weer boordevol hits ('Sterrenstof', 'Elektrotechnique', 'Get Spanish' ...) en de status van De Jeugd Van Tegenwoordig wordt alsmaar groter.

Vorig jaar verscheen hun vierde album ‘Ja, Natúúrlijk’. De eerste twee singles waren alvast ferme radio hits  ('De Formule' en 'Een Barkie') en zalen als Het Depot en Muziekodroom liepen helemaal vol voor hun shows. Live is het steeds feest met De Jeugd, getuige daarvan zijn hun vorige doortochten op Suikerrock. Samen met o.a. Madness en Goose zorgt De Jeugd Van Tegenwoordig op zaterdag 2 augustus voor één grote party!

Puggy

Puggy is een trio rasmuzikanten met zoveel internationale uitstraling dat het voor sommigen moeilijk te geloven is dat het Belgen zijn. Populair zijn in Frankrijk en op tour gaan met Incubus of Smashing Pumpkins helpt dan niet. Niet dat ze hier onder de radar vlogen, want ze scoorden platina met hun vorige album Something You Might Like (2010) en vingen radiohits met universele popbommetjes 'When You Know' en 'How I Needed You'.

Puggy verkocht vorig jaar maar liefst vier keer de AB uit, en dit jaar stonden ze nog in een uitverkocht Vorst Nationaal. Ook dat is geen wonder: wie ze live gaat zien, raakt verslaafd. Hun 100% onversneden poprock, steeds gebracht met volle overgave,  overrompelt meteen. De nieuwe cd 'To Win The World' is een pot vol oorwurmen die rijp zijn om zich lekker lang in het collectief geheugen te nestelen. Het hyperaanstekelijke titelnummer en ook de single 'Goes like this' hebben zich inmiddels in ons collectief muziekgeheugen geplant!Puggy is een trio rasmuzikanten met zoveel internationale uitstraling dat het voor sommigen moeilijk te geloven is dat het Belgen zijn. Populair zijn in Frankrijk en op tour gaan met Incubus of Smashing Pumpkins helpt dan niet. Niet dat ze hier onder de radar vlogen, want ze scoorden platina met hun vorige album Something You Might Like (2010) en vingen radiohits met universele popbommetjes 'When You Know' en 'How I Needed You'.

Nina Nesbitt

Nina Nesbitt: Half Schots, half Zweeds, nog maar net 19, al 5 EP's uitgebracht, 20.000.000 views op Youtube en 130.000 followers op Twitter en onlangs verscheen haar debuutalbum 'Peroxide' met hitsingle 'Selfies'.

Ed Sheeran bracht de carrière van Nesbitt in een stroomversnelling, toen hij haar op YouTube ontdekte. Hij nodigde de jonge singer-songwriter uit om het voorprogramma te spelen tijdens z’n Europese tour. België ontdekte haar eind 2013 pas echt, toen ze voor de kwalificatiematch Schotland-België voor het WK Voetbal het Schotse nationale volkslied 'Flower Of Scotland' mocht zingen. 

Nog snel mee te maken als opener op zaterdag 2 augustus, want van deze dame gaan we nog veel meer horen!

De 28ste editie van Win for Life Suikerrock vindt plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014 in het centrum van Tienen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suikerrock
Datum: 
1, 2 & 3 augstus 2014
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over