De Jeugd van Tegenwoordig brengt op 11 augustus na vijf jaar een nieuw album uit: Moderne Manieren. Vandaag is de tweede single Goed Nieuws uitgekomen. Vorige maand verscheen Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage). In augustus staat De Jeugd voor de zevende keer op Lowlands Festival. In het najaar gaat de band op tour door Nederland en België.

Moderne Manieren is het achtste album van De Jeugd. Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage) was de eerste track van De Jeugd in vijf jaar: in 2018 verscheen hun laatste (dubbel)album Luek = Anders. Met zangeres Maan bracht De Jeugd vorig jaar de single Naar de Maan uit.

De Jeugd: "Welkom, bij Moderne Manieren. We zullen ons dit seizoen niet alleen focussen op 'moderne manieren’, maar ook op nieuwe irritatietechnieken. Aan de hand van een aantal voorbeelden zullen wij deze uiteenzetten en plaatsen binnen zowel micro- als macroculturele context. Daarbij zullen wij kortstondig inzoomen op een aantal vragen van zowel filosofische als antropologische aard. Wat is de rol van de hedendaagse man in deze tijdgeest en is de term ‘gekke bawler’ nog wel van toepassing op diens capriolen en toespelingen? Moderne manieren, een educatieve uiteenzetting in de vorm van ritmische poëzie.”

Het artwork van de nieuwe singles en het album is gemaakt door Viktor Hachmang. Viktor Hachmang is een Nederlandse vormgever, illustrator en striptekenaar. Zijn werk is geïnspireerd op de Japanse Ukiyo-e-prentkunst, manga en de Europese striptraditie van de “Klare Lijn”. Hachmang werkt samen met merken als Hermès, Kenzo, Diesel, Raf Simons, Apple en HBO. Zijn illustraties werden gepubliceerd in The New York Times, Bloomberg Businessweek, Die Zeit en Wired. In zijn stripboeken experimenteert hij met de grenzen van de kunstvorm. Hachmangs werk bevindt zich in de vaste collecties van het Stedelijk Museum en V&A, Londen.

De fotografie is van Paul Kooiker. Het werk van Paul Kooiker kenmerkt zich door een conceptuele en experimentele benadering van fotografie. Met simpele middelen, zoals karton, stof en rook, creëert hij in zijn studio in Amsterdam mysterieuze beelden die zich niet makkelijk laten ontrafelen. De kunstenaar brengt de grootste modemerken en bekendste gezichten van dit moment in beeld en transporteert deze naar een geheel eigen wereld. Losgezongen van tijd en plaats lijken Kooikers surrealistische beelden scènes uit films waarvan we het verhaal niet kennen.

Luister naar 'Goed Nieuws'

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG LIVE
05/08: Lokerse Feesten, Lokeren
16/11 De Roma, Antwerpen (sold out)
03/12 Ancienne Belgique, Brussel
Tickets

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: