Terwijl de filmhuizen hun deuren hebben moeten sluiten in deze zware tijden, hebben een aantal Belgische VOD platformen samen met zelfstandige belgische distributeurs en producenten de koppen (digitaal weliswaar) bij elkaar gestoken teneinde het huidige filmaanbod te blijven aanbieden aan het publiek. Dit digitaal initiatief geldt voor films die in de bisocoop nog te zien waren de dag van de sluiting van de zalen en zal duren zolang de zalen gesloten blijven. Dit aanbod zal dus op de Video On Demand platformen aanwezig zijn tegen een bioscoopprijs van 7,99EUR.

Belgische zelfstandige filmdistributeurs en -producenten zoals CINEART, CINEMIEN, IMAGINE, LUMIERE, O’BROTHER, SEPTEMBER hebben een akkoord gevonden met de VOD platformen PROXIMUS PICKX VOD, VOO, DALTON.be, LUMIEREFILMS.be en UNIVERSCINE.be om de films op te vangen die net voor of net na de aankondiging van de sluiting van alle zalen, in de bioscoop zijn uitgekomen. Andere distributeurs zullen zeker nog in de komende dagen deze groep bijtreden.

Een volledig nieuw en gezamenlijk initiatief die de filmliefhebbers zal toelaten om vanuit hun zetel te blijven genieten van de meest recente bisocoopfilms. Het is vanaf 20 maart (Lumière en Dalton nu al) dat de eerste films beschikbaar zullen zijn, voor de prijs van 7,99€. De lijst zal heel regelmatig worden aangevuld met nieuwigheden de komende dagen en weken.

Het is in die context dat de Belgische film JUMBO van Zoé Wittock met Noémie Merlant en Emmanuelle Bercot, die deze woensdag 18 maart in de Vlaamse zalen moest uikomen ook zal deel uitmaken van deze uitzonderlijke online Premium VOD campagne.

Van zodra de zalen weer open mogen, wordt dit uitzonderlijke aanbod stopgezet om opnieuw plaats te laten aan het grotere scherm.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: