Deze week is de inzet voor de laatste vier bakkers groot. Ze strijden voor een plekje in de finale van Bake Off. Intussen begint de wedstrijd zijn tol te eisen: angstdromen, vermoeidheid en tranen.

De halve finale staat in het teken van internationale baksels en daarom speelt de eerste proef zich af op in Regula’s vakgebied: Engelse scones, de hoofdrolspeler in de Britse afternoon tea. Met wat fantasie klinkt het West-Vlaams en dat is geen toeval. Regula Ysewijn: “De naam komt mogelijk van het Middelnederlandse ‘scone’. ‘Scone brood’ werd namelijk gemaakt met het mooiste witste bloem”

Al snel blijkt dat het wekenlang bakken in de Bake Off tent zijn tol eist bij de bakkers. Zo merken Herman en Regula dat een zenuwachtige Lucas een essentieel ingrediënt vergat toe te voegen aan zijn scones, met drama’s tot gevolg.

Ook Veerle zit met haar gedachten elders. Haar kleindochter is pas geboren en normaal gezien zat ze nu in het moederhuis. Bovendien houdt ook jurylid Herman haar uit haar slaap. “Ik heb deze week weer gedroomd dat Herman mij aanmaande om strakker te bakken. ‘Veerle dat moet strakker, strakker, strakker!’”

De technische proef van de week komt uit Denemarken: een kransekake. Een stapel ringen van gebakken marsepein die samen een slanke kegel vormen. Een next level opdracht, volgens de bakkers. Ook het spektakelstuk is een echte uitdaging: millefeuilles met zelfgemaakt bladerdeeg. Een tijdrovend werkje waarmee zelfs Julie, die al zeven weken lang zonder veel problemen door de wedstrijd fietst, in de problemen komt.

Wie mag zich volgende week Bake Off-finalist noemen en wie valt net naast het podium?

Bake Off Vlaanderen, elke woensdag om 20u35 op VIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over