Live persconferentie Grungblavers op 23 juni

Hij is er. De laaif-CD van de Grungblavers. Ze gon da vieren met ne kroegentocht in 1 café. De liefhebbers van ons groepke kunnen ons ontmoeten & groeten.

  1. 15u00 persmoment @ Het Bruidsparadijs, Toekomstlaan 2, 2170 Merksem.
  2. 16u00 in de Scaldis, Cadixstraat 1, Antwerpen alsook daar een persmoment.
  3. 18u30 Live Streaming ATV vanuit Scaldis.
  4. 20u00 Showcase @ Scaldis met een meet en greet

De Grungblavers treden deze zomer op in het Casino van Knokke op 14 augustus en in het OLT Riverierenhof op 15 augustus.

De Grungblavers:

De Grungblavers zijn 10 vrienden tusssen de 28 en de…, laat ons zeggen, boven de 40. Ze hebben elkaar gevonden door en voor de muziek. Met liekes te zingen uit volle borst. Liekes waarin ze geloven. En geloof me, ze geloven niet allemaal hetzelfde.

Den Guillaume is de man die op een miraculeuze wijze evergreens van alle windstreken vertaalde in ons wereldtaal, onze moeders taal. Ik mag zeggen dat zijne droom in vervulling kwam. Samen met het volume van de muziek en de opkomst van het publiek groeiden ook de 10 kastaars van contentement. 3 jaar oud zijn ze nu.

De Marc is De Man die achter het podium voor extra strikskes zorgt voor diegene (steeds dezelfde) die dat van hun vergeten zijn. Op het podium is hij master of ceremonie.

Jan is de figuur die op “subtiele wijze”, wat niet zijne sterkste kant is, de regie in handen neemt. Om 10 losgelaten projectielen in 1 richting te krijgen mag je dan ook niet echt altijd subtiel zijn. Wat Jan dan weer wel mega subtiel doet is zingen en daarvoor zijn we samen.

Zo tovert Luc ne lach op elke Grungblavers zijne smikkel als hij backstage binnenkomt. En dat is soms nodig want er wordt niet alleen gelachen met en bij de Grungblavers. Ook gediscussieerd. Vooral over politiek en liefde. De meningen kunnen soms hevig verschillen.

Gene is ne Grungblaver waar we allemaal fier op zijn. Hij vecht voor de goede zaak als ne jonge leeuw van 20. Niet dat hij veel ouder is….. maar ZO hevig…. Zalig om te zien dat hij zijn overtuiging doortrekt tot op het podium.

De Jean en Ludovic zingen op een manier dat wij nooit zullen kunnen zingen. Het is schoon om die 2 mannen van verschillende generaties bezig te horen. Maar ook te zien hoe soul en swing moet swingen en soulen. Als het werkwoord soulen nog niet bestaat hebben die 2 het uitgevonden.

Nee, dat is niet waar. Dat is daarvoor al uitgevonden door De Paul. Die soult niet alleen, die ademt Ray Charles. Voor en na het optreden blijft Paul in de Grungblavers geloven alsof het zijn religie is.

Den Dirk tot slot is als drukst bezette man binnen het groepke onmisbaar. De laagste noten, de hoogste noten, de langste noten, de meeste noten en misschien wel de schoonste noten komen van hem. En om ons te onderscheiden van de Beatles en de Stones moeten we zo’n zangers in ons clupke hebben.

En wette wat het allemaal nog straffer maakt. Dat het zingen geen doel op zich is maar het bindmiddel dat ons bijeenbrengt. Als we vlak voor een optreden trillend van spanning achter den doek klaar staan en we doen ons ceremonieke. Dan staan we in een rondeke en geven de Grungblaver die voor ons staat een schouderklopke en krijgen er eentje van ne Grungblaver die achter ons staat. Daar gaat het om. Dan staan we daar als 10 klein jongetjes in een kringetje schouderkloppekes te geven en te krijgen. Daar gaat het om. En dat hoor je aan de plaat.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over