Er was eens ... een groep enthousiaste madammen uit Essen die zich Essen For Life noemden. Twee jaar geleden haalde deze groep zowaar 60.000 euro op voor het Kinderkankerfonds tijdens de Warmste Week door allerhande acties.

In 2018-19 willen ze het nog beter doen. Ditmaal voor 2 goede doelen: Make A Wish Vlaanderen (die kleine en grote wensen van ernstig zieke kinderen vervullen) en Serafien Vzw (palliatieve thuisbegeleiding voor kinderen via het Uz Leuven). Deze benefietsingle “Je Bent Niet Alleen” van De Grote Wens Band is hét startschot van een jaar vol acties.

Maar wie zit er achter De Grote Wens Band? Wel, het begon allemaal klein en lokaal, met het plan 'Band Aid-gewijs’ met een aantal zangers een lied op te nemen. Maar door de hulp van ondermeer Gert Bettens en Jan De Campenaere werd het lokale ideetje stilaan een groot en ambitieus plan met nationale allures. Na maanden van puzzelen met agenda’s zijn ze er in geslaagd om zomaar eventjes 25 (ja, 25!) bekende zangers en zangeressen te laten meezingen met een lied dat vele harten zal beroeren en bovendien zo catchy is dat je het na 1 luisterbeurt nooit meer uit je hoofd krijgt. Het refrein (‘je bent niet alleen, alle vrienden om je heen leven met je mee’) vraagt er sim- pelweg om door heel Vlaanderen massaal meegezongen te worden en een golf van warme liefde over de koude winterdagen te laten spoelen. Noem ons maar melig, maar het klopt wel.

De boodschap is driedelig:

  • SAMEN: als je samen ergens voor gaat, kan je met veel enthousiasme heel veel bereiken.
  • TROOST: ook al ben je ernstig ziek, je bent niet alleen, er is altijd familie en vrienden om je heen.
  • HOOP: heb je een kleine of grote wens, er is altijd hoop dat je wens uitkomt. Dus, geef nooit op!

De zangers & zangeressen:

Sarah & Gert Bettens, Kris Wauters (Clouseau), Dana Winner, Helmut Lotti, Sharon Den Adel (Within Temptation), Raf Walschaerts (Kommil Foo), Barbara Dex, Coco Jr, Pieter Peirsman (Hooverphonic) Geert Verdickt (Buurman), Klaas Delrue (Yevgueni), Eva De Ro- overe, David Vandyck, Hannelore Bedert, Riet Muylaert (Jackobond), Sam Valkenborghs (Fixkes), Stef Willems (Frimout), Jan De Campenaere (Venus In Flames), Tom Kestens (Lalalover), Ditte Jaspers (Thuis actrice, musicals), Amaryllis Temmerman, Ilse Goovaerts (Neeka), Boogie Boy, Magd Theuns (St-Cecilia),..

En niet te vergeten het kleine kinderkoor (Aiko, Jozefien, Flip, Paulien, Staf en Toon) die zorgen voor een extra streepje kippenvel en ontroering.

Niet alleen klank, maar ook beeld. Jawel, er werd ook een professionele videoclip gedraaid door regisseur Benjamin L De Mulder.

Essen For Life wil tevens een oproep lanceren om het nummer over het hele land te verspreiden: Maak een leuk filmpje samen met je vrienden, familie, jeugd-of sportvereniging, klas, collega’s etc. terwijl je samen het refrein zingt. Deel het op sociale media met de bijhorende hashtag #jebentnie- talleen

Credits;

  • Jan De Campenaere (Venus In Flames, Alleman, en veelgevraagd songwriter) schreef en produ- cete het lied.
  • De zangopnames werden gedaan in de Popvilla studio met Hans Francken.
  • Mix en mastering door Ward Neyrinck (Clouseau, Hooverphonic, K’s Choice, etc.)

Alle opbrengsten van het lied (digitale & fysieke release) gaan naar het goede doel. De boodschap ‘Je bent niet alleen’ wordt het overkoepelende thema van een jaar vol acties voor het goede doel.

Meer info op www.facebook.com/essenforlife

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over