Zaterdag aanstaande (7/7/’07) viert de Efteling de Dag van het Sprookje van zeven uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds. Hoogtepunten die dag zijn de Grote Sprookjesquiz met als hoofdprijs een leven lang gratis toegang tot de Efteling en de start van de nieuwe attractie Sprookjes-Waterpret. Verder staan op het programma de officiële première van de openluchtvoorstelling van Sprookjesboom ‘Er was eens’ en als uitsmijter een nooit gezien Sprookjespopconcert. Bezoekers die 7 of 77 jaar worden in de zevende maand van 2007 of die op 7/7/’07 geboren zijn, genieten op deze dag gratis toegang tussen 7 en 9 uur.

Grote Sprookjesquiz schenkt levenslang Efteling-abonnement
Met de Grote Sprookjesquiz gaat de Efteling op zoek naar de beste sprookjeskenner. Hoe heet het sprookje met de Vliegende Fakir? Wie past het glazen muiltje? Wie strooit broodkruimeltjes om de weg terug naar huis te vinden? De antwoorden op deze en heel wat moeilijkere vragen worden achterhaald in de Sprookjesquiz op de Speelweide. Alle bezoekers kunnen meedingen naar de hoofdprijs: een Efteling-abonnement voor het leven! Inschrijven is niet nodig, wel moet je om 14.07 uur aanwezig zijn op de Speelweide.

Andere sprookjesactiviteiten
• 8.07 uur: Opening nieuwe attractie Sprookjes-Waterpret op het Dwarrelplein. Deze nieuwe attractie met ‘verrassend’ water in een sprookjestuin is vanaf dan het hele jaar door te bezoeken.
• 9.07 uur: Première Sprookjesboom-voorstelling ‘Er was eens’ in het Sprookjesbos. In deze gratis openluchtvoorstelling kun je de hoofdrolspelers uit de tv-serie Sprookjesboom – uitgezonden op Ketnet – zoals de Boze Wolf, Langnek en Klein Duimpje, live ontmoeten. De voorstelling duurt 20 minuten en is vanaf 7 juli dagelijks te zien om 12, 13.30 en 15 uur.
• 17.07 uur: Sprookjespopconcert op de Speelweide. Sprookjesbosbewoners zoals Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje brengen een uniek Sprookjespopconcert voor jong en oud. Alle bezoekers worden uitgenodigd om mee te zingen en te dansen!

Alle bezoekers die zich tussen 7 en 9 uur melden aan de hoofdingang en die met een officieel document laten zien dat ze in de maand juli van dit jaar 7 of 77 jaar worden (geboortejaar 1930 of 2000), of geboren zijn op 7 juli 1977 (30e verjaardag) mogen het park gratis bezoeken.

Vanaf maandag: Efteling Zeven Mijls Zomer
Op maandag 9 juli 2007 gaat de Efteling Zeven Mijls Zomer van start. Vanaf dan tot en met 26 augustus is het park dagelijks open tot 21 uur, en op zaterdag zelfs tot middernacht. Op de Zomeravonden, elke zaterdag tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer, kunnen bezoekers genieten van gratis optredens van onder andere Belle Perez, Peter Koelewijn, Sita, Lee Towers en Koos Alberts. Het volledige programma kun je raadplegen op www.efteling.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: