Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, die vorige week maandag zijn aangekondigd door de Nederlandse overheid, en de onzekerheid over mogelijke nieuwe aangescherpte maatregelen is het niet mogelijk De Grote Schijn dit jaar door te laten gaan in Arnhem en Rotterdam. Helaas is er op dit moment nog geen duidelijkheid over de aanvullende maatregelen die in Nederland gehanteerd gaan worden. Hierdoor is het risico te groot om in deze fase te starten met de opbouw van het evenement en zijn wij genoodzaakt De Grote Schijn, dat volgende week van start zou gaan, voor dit jaar af te gelasten.

In de persconferentie, die vorige week maandag werd gehouden, heeft minister- president Rutte extra maatregelen aangekondigd die t/m dinsdag 20 oktober van kracht zijn. De Grote Schijn zou plaatsvinden van 16 oktober t/m 1 november in het Kralingse Bos in Rotterdam en in Park Zypendaal in Arnhem en valt dan ook voor een deel binnen deze periode. Ondanks de coronamaatregelen die wij als organisatie hanteren zoals een gezondheidscheck vooraf, het schrappen van de horeca, het verkopen van tickets op naam, de locatie in de buitenlucht en dat je met je eigen huishouden wordt ingedeeld in verschillende tijdsloten om de 1.5 meter afstand te waarborgen, zijn de maatregelen voor de komende dagen en weken dusdanig onzeker dat we het risico niet kunnen nemen vandaag met de geplande opbouw te starten met de kans het evenement de komende dagen alsnog stop te moeten zetten.

Bezoekers worden persoonlijk via email op de hoogte gebracht van de afgelasting van De Grote Schijn en ontvangen hun aankoopbedrag inclusief servicekosten terug. In het najaar van 2021 keert De Grote Schijn weer terug in Arnhem en Rotterdam.

De Grote Schijn is een bijzondere avondwandeling voor jong en oud. De natuur speelt de hoofdrol in een magisch audiovisueel spektakel en het bos en park worden gebruikt als natuurlijk decor, waar bezoekers een lichtshow beleven die zorgt voor verwondering.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over