Van 16 t/m 18 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de zevenentwintigste editie van 'A Campingflight to Lowlands Paradise' plaats. Vandaag gaat de zevende editie van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd van start. Tijdens deze jaarlijks terugkerende schrijfcompetitie gaat Lowlands in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC op zoek gaat naar nieuw literair talent.

Schrijfgrage lettertijgers opgelet: De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is begonnen! Ben je een verhalenschrijver in hart en nieren en wil je kans maken op een publicatie via NRC, Lowlands festivaltickets én een gesprek met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar? Goed nieuws, want Lowlands gaat weer op zoek naar de beste schrijftalenten van Nederland. Alle uitgebreide informatie is terug te vinden op www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd.

Doe mee aan de wedstrijd en treed in de voetsporen van succesvolle voorgaande winnaars als Leonieke Baerwaldt, Oscar Spaans, die zijn verhalenbundel ‘Vacuüm’ uitbracht, Gerda Blees, die debuteerde in 2017 met haar door Arnon Grunberg geprezen verhalenbundel ‘Aan doodgaan dachten we niet’ en Lize Spit, die met haar roman 'Het Smelt' op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2017 kwam.

Natuurlijk win je eeuwige roem en maak je kans om door te breken in de Nederlandse schrijverswereld, maar alsof dat nog niet genoeg is valt er ook nog een groot prijzenpakket te winnen:

  • De beste drie inzendingen komen op de shortlist en de auteurs van deze stukken ontvangen elk twee tickets voor Lowlands 2019;
  • Een publicatie van jouw verhaal via NRC;
  • Een masterclass van Querido Academie waarbij je alle fijne kneepjes van het schrijversvak leert;
  • Draag voor op Lowlands: de winnaar mag een fragment van zijn of haar verhaal vertolken tijdens het festival;
  • Een gesprek met een redacteur van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar over je toekomst als schrijver;

De twintig beste inzendingen worden op de longlist geplaatst en de jury beoordeelt uiteindelijk welke drie verhalen het beste zijn en een plekje op de shortlist verdienen. De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Stella Bergsma (schrijfster en columnist), Ivo Victoria(auteur en literair programmeur van Lowlands), Elik Lettinga (uitgever bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar), Thomas de Veen (literair recensent bij NRC) en Sophie Zijlstra (docent Querido Academie en fondsauteur). De definitieve winnaar wordt tijdens Lowlands 2019 bekendgemaakt.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en stuur vóór dinsdag 4 juni jouw beste werk naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl. Lever je verhaal aan als Word-bestand waarbij jouw naam en de titel van het verhaal terugkomen in de bestandsnaam én dikgedrukt bovenaan in het document zelf staan. Alle informatie en randvoorwaarden vind je via: www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lowlands
Datum: 
16 + 17 + 18 augustus 2019
Locatie: 
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen

Reservatie:

Meer over