Wie was in 2015 de beste voetballer in de Jupiler Pro League? Die vraag wordt beantwoord op woensdag 13 januari 2016. Tal van bekende namen uit de voetbalwereld komen samen in de AED Studio’s in Lint voor de 62ste editie van de Gouden Schoen. Dit jaar wordt de Gouden Schoen uitgereikt door premier Charles Michel en bondscoach Marc Wilmots.

Host Tom Coninx maakt zich op voor een live-uitzending en zal de awardshow in goede banen leiden. Maarten Breckx presenteert de jaaroverzichten tijdens het gala. Hilde Van Malderen neemt de interviews met de gasten in de zaal voor haar rekening. Nieuw dit jaar is dat de steeds gevatte ex-voetballer, ex-coach en analist Jan Boskamp mee aan tafel schuift bij Luk Alloo. Samen met Jan Mulder, Aad De Mos en Marc Degryse vormen zij De Vier Wijzen en praten ze na over het afgelopen voetbalseizoen. Deze experten geven hun eigenzinnige kijk op de voetbalfeiten. Luk Alloo legt hen op de rooster.

Op het 62ste exclusieve voetbalfeest blikken deze gezichten samen met de aanwezigen in de zaal en menig voetballiefhebber terug op het voetbaljaar van 2015, waarbij voetbalbeleving centraal staat. De meest opvallende, unieke en ontroerende voetbalfragmenten komen aan bod met als absolute hoogtepunt de uitreiking van de prestigieuze Gouden Schoen. De winnaar mag zich alvast een jaar lang de beste voetballer uit de Belgische competitie noemen.

Zeven awards

In totaal worden maar liefst zeven awards uitgereikt. De Gouden Schoen 2015 krijgt zijn trofee uit handen van niemand minder dan premier Charles Michel en bondscoach Marc Wilmots. Naast de beste voetballer, vallen ook zes anderen in de prijzen.

Zo wordt de Doelman van het Jaar bekend gemaakt door voormalig Rode Duivel en trotse eigenaar van de Gouden Schoen 1978 Jean-Marie Pfaff. Stadion overhandigt de trofee voor Beste Belg in het Buitenland. Drievoudig Gouden Schoen-winnaar Jan Ceulemans reikt de award uit voor Goal van het Jaar. Enzo Scifo, ex-profvoetballer en bondscoach van onze Belgische beloftenploeg, beloont de Belofte van het Jaar. De Coach van het Jaar wordt gelauwerd door Eric Gerets (Gouden Schoen 1982) en de Gouden Pump, de trofee voor de meest opmerkelijke voetbalvrouw, wordt in de bloemetjes gezet door de 2014- winnares Shana Sonck en gaat naar huis met de felbegeerde gouden pumps van Louboutain.

De strafste supporters van het jaar

Van 6 januari tot en met 11 januari 2016 konden voetbalfans voor ook dit jaar de strafste supporters verkiezen via Stadion.be. Want ook de supporters die wekelijks voor een geweldige sfeer en beleving in hun stadion zorgen en hun ploeg in goede en kwade dagen steunen, verdienen een plaats op het belangrijkste voetbalfeest van het jaar. De trofee ‘De Strafste Supporters Van Het Jaar’ is een eerbetoon aan de mensen die van voetbal een écht feest maken. Genomineerden voor deze tweede editie zijn: KAA Gent, KV Mechelen, Standard, KV Oostende en Antwerp. De winnaar wordt bekendgemaakt in het VTM NIEUWS van 19.00 op 13 januari 2016 vlak voor de uitzending van de Gouden Schoen.

De uitzending van De Gouden Schoen 2015 zal beschikbaar zijn op iWatch en Stievie Free. Daarnaast kan men de uitzending vier weken lang bekijken op VTM.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: