Tal van bekende namen uit de voetbalwereld geven morgenavond, woensdag 22 januari 2014, rendez-vous in de AED Studio’s in Lint voor de uitreiking van de 60ste Gouden Schoen.

Gastheer Tom Coninx maakt zich op voor een live uitzending waarin Koning Voetbal centraal staat. Hij volgt het voetbal een heel seizoen lang van heel dichtbij: “Voor mij is De Gouden Schoen altijd wel een speciale avond. Een soort van apotheose van het voorbije voetbalseizoen, waarin de meest memorabele voetbalacties en de meest getalenteerde voetballers de revue passeren en in de spotlight geplaatst worden door kenners en fans die uren plezier beleven aan deze sport. Ik kijk er dan ook telkens enorm naar uit en dat is dit jaar niet anders.” Luk Alloo, eveneens doordrongen van het voetbal, polst naar de award-koorts bij de genodigden en gaat op zoek naar opmerkelijke gesprekspartners op de ‘groene’ loper en in de zaal.

In deze jubileumeditie draait alles rond voetbal pur sang, boordevol beeldfragmenten van de topvoetbalmomenten uit het voorbije seizoen. Morgenavond wordt niet alleen onthuld wie de Gouden Schoen op zijn palmares mag schrijven. Er worden ook awards uitgereikt voor: de Goal van het jaar, de Doelman van het jaar, de Belofte van het jaar, de Coach van het jaar, de Beste Belg in het buitenland en de Gouden Pump. Deze wordt uitgereikt door de Gouden Pump-laureate van vorig jaar, Annelien Coorevits. Andere uitreikers zijn onder andere: Aad De Mos, Aimé Antheunis, Jean-Marie Pfaff, Michel Preud’homme, Timmy Simons, Marc Degryse, Gilles De Bilde,… De Gouden Schoen wordt overhandigd door Herman Van Rompuy, Voorzitter van de Europese Raad.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over