Deze zomer flakkert de Fakkel, live in het Rivierenhof! Van maart tot mei gingen 50 (!) Fakkels aan. Elke dag coverde een Belgische artiest de volgende en gaf zo De Fakkel genadeloos door. Deze zomer gaat de Fakkel weer aan, met twee stomende sessies van vier acts uit De Fakkel, live in het Rivierenhof.

Verwacht je telkens aan stomende sessies van vier acts die, naast hun eigen fantastische werk, ook elk hun Fakkel zullen spelen. Zoals de nu al legendarische versie van De Boomhut door Susobrino, het Samson & Gert-lijflied van deze zomer door Willy Organ, Matthiasdecraene met Raketkanon op sax én de vurige versie van Stikstof's Gele Blokken door Paard.

Willy Organ

Willy Organ is het eenmansproject van The Tubs frontman Simon Platteau en weet uit te pakken met een soort van disco-schlager die tegelijkertijd plezant en absurd is. Dat bewijzen nummers als “Er Is Niets Meer Aan Te Doen”, “Ik Ga Nooit Meer Naar Huis” of “Zoeken Naar Mezelf”. Voor alle mensen die polonaises net zo hard verafschuwen als adoreren is daar Willy Organ.

Susobrino

Field recordings, avontuurlijke percussie, gekruide electronica en akoestische instrumenten: met die ingrediënten ging de Belgisch-Boliviaanse Susobrino aan de slag op zijn laatste album ‘La Hoja de Eucalipto’. Nieuw werk verschijnt na de zomer op het Brusselse Rebel Up Records. Ondertussen kreeg Susobrino de titel Most Promising Artist op de Red Bull Elektropedia Awards 2018, en speelde hij op festivals als Sfinks, TAZ en Listen! Festival.

Mattiasdecraene

Mattias De Craene is de Gentse saxofonist die u ook wel kan kennen van Nordmann of MDC III. Nu speelt De Craene solo, zodat hij helemaal zijn eigen gang kan gaan. De Craene is geen echte jazzmuzikant, omdat hij zich niet vasthoudt aan harde structuren en strikte schema's. Hij krijgt de kriebels van dingen die moeten, en doet liever zijn eigen ding. Dat is precies te horen in zijn muziek: onverwachts, eigen en avontuurlijk.

Paard.

Het Gentse trio PAARD. bestaat uit vibrafonist Wim TJ Segers (Compro Oro, FES), bassist Owen Perry Weston (Coely) en drummer Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov). Hun wonderlijke muzikale mengelmoes strekt zich uit op de grens van jazz, hip hop, groovy funk en electro. Door het traditionele geluid van de vibrafoon te vervormen creëren ze een eigenzinnige en excentrieke vibe. De band maakte begin 2019 zijn intrede in de Belgische jazzscene en speelde een verpulverende show in onze Kelder op We Are Open.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: