Vanwege de aanhoudende en onverwachte ontwikkelingen van de COVID-19-pandemie, heeft de European Film Academy besloten om de komende ceremonie van de 34e European Film Awards op 11 december aan te passen. De organisatie wil op die manier het risico voor de betrokkenen zoveel mogelijk minimaliseren.

Zoals eerder aangekondigd, was de prijsuitreiking al omgevormd tot een live-evenement op afstand. De huidige situatie dwingt de European Film Awards echter om naar een volledig hybride vorm te gaan, waarbij genomineerden en winnaars deelnemen in verschillende digitale formaten, die vooraf worden opgenomen en live online worden uitgezonden.

De 34e editie van de European Film Awards wordt gepresenteerd door de Duitse actrice, moderator en schrijfster Annabelle Mandeng. De studio bevindt zich in de monumentale Arena Berlin, waar de ceremonie dit jaar gepland stond. Verschillende presentatoren van de verschillende prijscategorieën zullen in de studio aanwezig zijn, terwijl anderen zullen deelnemen via een virtuele verbinding.

"Hoezeer we deze beslissing ook betreuren", zegt Academy Director Matthijs Wouter Knol, "is het voor ons op dit moment het belangrijkste dat we voorkomen dat mensen door Europa moeten reizen en dat daardoor het risico voor iedereen vergroot. Dit geldt in de eerste plaats voor genomineerden en winnaars, maar ook voor ons ​​team in Berlijn. We hebben er alle vertrouwen in dat de beschikbare technologie en de enorme inspanning van alle betrokkenen, gecombineerd met onze collectieve ervaring met allerlei online bijeenkomsten, het mogelijk zullen maken om de uitzonderlijke films en prestaties, die genomineerd werden voor de European Film Awards, in de kijker te zetten. In deze moeilijke tijden hopen we vooral dat de prijsuitreiking de Europese filmgemeenschap samenbrengt en via streaming zoveel mogelijk filmliefhebbers zal bereiken.

De livestream van de 34e European Film Awards is te volgen op europeanfilmawards.eu io zaterdag 11 december om 19:00 uur CET en via vele partners in heel Europa. De ceremonie zal ook worden uitgezet op de sociale mediakanalen van de European Film Awards op Instagram, Twitter en Facebook.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: