Iedere week doen vier sympathieke Vlamingen hun best om elkaar een lekker potje voor te schotelen en geven ze elkaar welverdiende punten voor het eindresultaat. Deze week zijn dat drie sympathieke Vlamingen en een sympathieke Nederlander.

Jorg uit Blankenberge (W-Vl) en Liedekerke (Vl-B)
Maandag 21 januari
Jorg (28) verdeelt zijn tijd tussen de ouderlijke woonst in Liedekerke en een appartementje in Blankenberge. Hij is een moderne uomo universale. Jorg is niet alleen doctoraatsstudent chemie, hij is ook kunstschilder, galerijuitbater, lid van een sigarenclub en brouwer van een eigen tabaksbier. Als chemicus weet Jorg als geen ander dat koken een toegepaste vorm van scheikunde is, waarbij het samenbrengen van de juiste ingrediënten tot een smakelijk experiment kan leiden. De kunstenaar in hem wil ervoor zorgen dat alle gerechten ook visueel tot hun recht kunnen komen. Hij kent bovendien ook op culinair gebied zijn klassiekers. Zo bereidt hij als dessert een jubilée van rood fruit op de wijze van Escoffier himself.

August-Jan uit Stekene (O-Vl)
Dinsdag 22 januari
De 48-jarige August-Jan is een uitgeweken noorderbuur die in Stekene is terechtgekomen. Hij zegt nooit neen tegen een fikse uitdaging, zoals ijshockey, catamaranzeilen of Braziliaans koken. Die Zuid-Amerikaanse culinaire reflex heeft August-Jan overigens doorgekregen van zijn Braziliaanse vrouw. Hij schotelt zijn Komen Eten-gasten onder andere kippenhartjes, biefstuk en pudding van gecondenseerde melk voor. August-Jan woont in een prachtig huis, en hij heeft een prachtige tuin met een zwembad en pauwen. Het kistje met cognacglazen uit de tijd van Napoleon doet zelfs een adellijke afkomst van onze gastheer vermoeden...

Sylvie uit Kinrooi (L)
Woensdag 23 januari
Sylvie (42) is een trotse inwoner van grensgemeente Kinrooi. Ze is er schepen van cultuur, jeugd en toerisme en ziet zichzelf in Komen Eten als ambassadrice van de streek. Ze kookt vooral met streekproducten en maakt onder andere gamba’s, snoekbaars en chocolademoelleux. Sylvie heeft vijf kinderen en is het dus gewoon om voor een groot gezelschap te koken. Ze is erop gebeten om elk gerecht tot in de perfectie op het bord te krijgen, waardoor ze de kans loopt af en toe een kleine vertraging op te lopen. Verder is Sylvie een grote fan van orde en netheid. Tussen de verschillende gangen doet ze regelmatig de afwas, zodat haar keuken er op elk moment propertjes blijft bijliggen.

Lucie uit Knokke-Heist (W-Vl)
Donderdag 24 januari
De 64-jarige Lucie uit Knokke-Heist is vier jaar geleden weduwe geworden. Hoewel ze haar man heel erg mist, probeert Lucie sindsdien toch nog het beste te maken van haar leven. Ze gaat nu alleen op reis, ze is de trotse eigenaar van een tattoo en ze gaat vaak uit in café ’t Keldertje, vaak tot een stuk in de nacht. Lucie is een grote fan van Club Brugge K.V., een eigenschap die ze deelt met Komen Eten-presentator Iwein Segers. Op haar menu staan rivierpaling op haar grootmoeders wijze, verse vis uit de Noordzee en als nagerecht een smakelijke rabarbersoep.

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 19u30 op VIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: