Radio 2 zet voor de achtste keer de Vlaamse muziekmakers in de schijnwerpers. ‘De Eregalerij’ van het populaire lied in Vlaanderen krijgt er op vrijdagavond 9 november twee tijdloze liedjes bij. Er wordt tijdens de show één nummer van voor 1970 en één nummer van na 1970 bekroond. De Kreuners krijgen een ereplaats voor een Leven vol muziek. De groep bestaat bijna 30 jaar en zij hebben de Nederlandstalige rock, body gegeven.

Opname en uitzending
De opname van ‘De Eregalerij’ vindt plaats op vrijdag 9 november in het Kursaal van Oostende. Het wordt een gala-avond met artiesten van toen en nu, met muzikale verrassingen, de hele Vlaamse muziekwereld, en heel veel... liefde voor muziek! Eva De Roovere, Jo Lemaire en Brahim zijn zeker al van de partij.

Radio 2 zendt ‘De Eregalerij’ uit op zondag 11 november van 13 tot 16 uur in ‘Viva Vlaanderen’. Daar is de volledige opname van ‘De Eregalerij’ te horen met een sfeerverslag van de voorbereidingen en een blik achter de schermen. Diezelfde zondagavond zet ook ‘De rode loper’ De Kreuners in de schijnwerpers. Op maandagavond 12 november brengt het Eén-showbizzmagazine een verslag van de Eregalerij.

Radio2.be brengt meer info en wetenswaardigheden over ‘De Eregalerij’ en de vorige edities met fragmenten, originele opnames en interviews van vroeger. Er is televisiemateriaal van de Kreuners, luisteraars kunnen anekdotes i.v.m de Kreuners posten en Marc Brillouet schetst de carrière van de groep. Tijdens ‘De Eregalerij’ brengt radio2.be de hoogtepunten uit de show en verslagjes vanuit de Coulissen Ook de luisteraars kunnen het muziekfeest live meemaken. Tickets zijn te bestellen via 070 22 56 00 of Sherpa.be en kosten 15, 18 of 21 euro. ‘De Eregalerij’ is een productie van Radio 2 en Sabam.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: