Radio 2 en Sabam nemen dit jaar zangers Salvatore Adamo en Jimmy Frey op in De Eregalerij voor een leven vol muziek. Dat heeft Johan Verminnen vanmorgen bekendgemaakt in De Madammen. De inauguratie volgt op donderdag 6 februari 2014 tijdens een liveshow vanuit het Kursaal in Oostende.

De Eregalerij van Radio 2 en Sabam bekroont zowel tijdloze liedjes als artiesten. Welke liedjes dit jaar worden opgenomen in de lijst wordt pas op 6 februari bekendgemaakt tijdens de liveshow van De Eregalerij vanuit het Kursaal in Oostende. Die avond zullen ook Salvatore Adamo en Jimmy Frey geëerd worden voor een leven vol muziek. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Bart Kaëll, The Scabs en Toots Thielemans.

De jury over de artiesten

Salvatore Adamo

De jury van de Eregalerij van de Vlaamse klassiekers stond al een poos te trappelen om de best-verkopende Belgische artiest ooit de award voor een Leven Vol Muziek te geven. Maar nog steeds drukbezet en globetrottend was het geen sinecure deze Belgische zanger van Siciliaanse afkomst te strikken. Hij is een performer, een auteur, componist, en bovenal een echte wereldster. Hij vertolkte zijn chansons niet alleen in het Frans, maar ook in het Italiaans, Nederlands, Spaans, Duits en Engels en zelfs in het Japans en Turks. Het had anders kunnen lopen, want zijn eerste singles waren geen groot succes. Maar de jonge Adamo was een doorzetter. Gelukkig maar voor de muziekwereld... 50 jaar na het internationale succes van ‘Vous permettez, monsieur’, krijgt Adamo terecht een plaats in de Eregalerij.

Jimmy Frey

De kleine Ivan Moerman had twee grote hobby’s: voetballen en zingen. Een alerte muziekleraar en vele zangwedstrijden leidden uiteindelijk tot de geboorte van de artiest Jimmy Frey, die na een korte omzwerving in Frankrijk de Vlaamse hitlijsten en harten veroverde. Niet alleen met zijn muziek, maar ook met zijn extravagante looks. De dandy van de Vlaamse hitparade, dat was Jimmy Frey. En Jimmy is niet meer van het podium geweest. Buiten enkele pauzes wegens gezondheidsproblemen, staat hij sinds de jaren ‘60 al meer dan vijftig jaar onafgebroken op het podium.

  • De Eregalerij 2014, donderdag 6 februari 2014 om 20.30 uur in het Kursaal van Oostende
  • De Eregalerij 2014, zondag 9 februari 2014 van 13 tot 15.30 uur op Radio 2. Op maandag 10 februari 2014 zendt Eén een verslag uit van de liveshow.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: