Tromgeroffel…

Bazart (BE), Goldband (NL), Merol (NL) en Sophie Straat (NL) zijn de eerste namen voor Suikerrock 2023! Het kruim van de Nederlandstalige pop knalt het ‘zoetste’ festival op gang, op vrijdag 4 augustus. Alles kapot, en er volgt nog meer voor die dag!

Opgelet!: De voorverkoop voor vrijdag 4 augustus start op zaterdag 4 maart2023 om 08u00 via de Suikerrock ticketshop . Combitickets zijn reeds beschikbaar.

Suikerrock vindt plaats van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen en heeft naast (inter)nationale kleppers op drie podia ook heel wat randanimatie te bieden.

De line-up wordt snel aangevuld.

Bazart

Bazart (BE) staat voor een solide live-reputatie, tot de nok gevulde clubs, uitverkochte Sportpaleizen, de grootste festivals en een kast vol MIA’s. De band rond Mathieu Terryn en Simon Nuytten zag het levenslicht reeds in 2012. Drie jaar later is het hek van de dam wanneer ze met “Goud” een monsterhit scoren en van “Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel” een nieuwe nationale hymne maken. De basis is gelegd voor een succesverhaal en de hits volgen elkaar in sneltempo op. “Chaos”, “Nacht”, en “Grip (omarm me)” worden instant klassiekers en met “Van God Los” waagt Bazart zich aan een geslaagde cover van Monza, mét de zegen van bedenkers Piet De Pessemier en Stijn Meuris. In februari verscheen de nieuwe single “Geef Mij Alles”.

Goldband

Alles kapot met de Rotterdamse stukadoors van Goldband (NL)! Want dat het hard gaat met deze popgroep, is een understatement. Slechts 3 jaar na oprichting steekt de band al de Popprijs van Eurosonic Noorderslag op zak en bewezen ze op tal van grote podia al een menigte naar hun hand te kunnen zetten. Intussen gaat ook Vlaanderen plat op de buik voor de pompende beats van dit trio en vinden de lyrics van o.a. “Alles kapot”, “Witte was”, “Noodgeval” en “Stiekem” (samen met zangeres Maan) vlot hun weg naar onze huiskamers. Bekroond met onder meer een MTV Award voor Best Dutch Act en twee 3FM Awards maken de Nederlanders brandhout van de grootste podia en verkochten twee shows in de Antwerpse Lotto Arena in slechts enkele minuten uit. Niet te missen op Suikerrock!

Merol

Lekker schuren met feestbeest Merol (NL), de Dordrechtse die preuts Vlaanderen met verstomming sloeg nadat “Hou je bek en bef me” een hit werd, en die ook graag buiten de lijntjes kleurt met behoorlijk expliciete beeldspraak. Of wat te denken van songs als “Foefsafari” en “Krijg het er geil van”? Merol brengt echter geen platte sensatie, maar gelaagde teksten doorspekt met ironie, gegoten in een dansbaar jasje. Tijdens de coronaperiode zorgt ze onbedoeld voor het ‘Woord van het jaar’ met het nummer “Knaldrang”. Vorig jaar verscheen debuutalbum “Troostprijs”, waarmee de maatschappijkritische feministe je erop wijst om je eigen lat te leggen. Haar succesvolle doortochten in De Slimste- en de Allerslimste Mens Ter Wereld deden de populariteitsmeter uitslaan. “Kus me even” werd tijdens dat programma gelanceerd en twee shows in de Antwerpse De Roma waren snel hopeloos uitverkocht. Herkansing op onze Mainstage!

Sophie Straat

Sophie Straat (NL), nu nog relatief onbekend in onze contreien maar daar kan snel verandering in komen. Haar muzikale carrière startte de 28-jarige Amsterdamse met een ouderwetse smartlap, getiteld “Groen Amsterdam”. Dat was in Nederland zo’n succes dat er al snel een full album op volgde. Debuutplaat “‘t Is niet mijn schuld” was geboren en werd in 2021 bekroond met een Edison Pop Award voor “Beste Album” in de categorie “Hollands”. Dat Sophie Straat samen met Goldband deel uitmaakt van het Suikerrock programma op vrijdag 4 augustus is geen toeval. Samen maakten ze in 2021 het nummer “Tweede Kamer” waarin ze, naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen in datzelfde jaar, oproept om op een vrouw te stemmen. Op vrijdag 3 maart verschijnt het tweede album: "SMARTLAP IS NIET DOOD"

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over