Rechtstreekse uitzendingen van de halve finale (15-20.5) en de finale (28.5-3.6) op Klara, Canvas, canvas.be en vrtnu.be - Cellomaand op Klara vanaf 7 mei

Op maandag 8 mei begint de allereerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. Dat zorgt voor heel wat spanning en opwinding in de muziekwereld. Dat de prestigieuze muziekwedstrijd na de piano, viool en zang nu ook de cello in de kijker zet, is groot nieuws. De VRT volgt de wedstrijd op de voet met veel informatie over de eerste ronde en integrale live-uitzendingen vanaf de halve finale.

  • Canvas zendt de halve finale (15 tot 20 mei) in Flagey live uit, zowel ’s middags (op Canvas) als ‘s avonds (op Canvas+ via het kanaal van Ketnet). Tijdens de finaleweek (29 mei tot 3 juni) strijkt Canvas zowat overal in Bozar neer. Katelijne Boon, al jarenlang het televisiegezicht van de wedstrijd, is het anker van de avondvullende liveshows. Het jonge radiotalent Clara De Decker maakt haar televisiedebuut als vliegende reporter: zij gaat zowel backstage als frontstage op zoek naar boeiende mensen en weetjes over het verloop van de wedstrijd. Beide dames zijn er zelfs al bij vanaf de eerste ronde (8 tot 13 mei). Op canvas.be, Facebook en Twitter delen ze hun impressies en inschattingen van de kandidaten.
  • Canvas.be streamt de halve finale en de finale, en brengt de hele wedstrijdmaand lang extra reportages en muziekfragmenten. Ook vrtnu.be streamt alle uitzendingen en biedt ze een maand lang aan.
  • Voor Klara brengt Lut Van der Eycken rechtstreeks verslag uit van de avondsessies van de halve finale en de finale. Ze wordt daarbij geholpen door een panel van uitgelezen muziekkenners. Maar Klara besteedt in mei nog veel meer aandacht aan de cello en maakt er een heuse cellomaand van. Te beginnen met De Cellosuites op zondag 7 mei.
  • DeZes-lesSix, een panel van zes jonge cellisten, volgt de hele wedstrijd op de voet en geeft commentaar op de sociale media en in de programma’s op radio en tv.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: