Na de laatste Battles op vrijdag 22 maart 2013 zijn de teams van Alex Callier, Jasper Steverlinck, Koen Wauters en Natalia volledig. Elke coach heeft tijdens de Battles moeilijke en soms hartverscheurende keuzes moeten maken om 6 talenten uit het eigen team te selecteren voor de liveshows. Daarnaast hebben ze 2 stemmen uit het team van een andere coach ‘gestolen’. Er staan dus 32 talenten te popelen om te starten aan de liveshows van The Voice van Vlaanderen.

Alle 32 kandidaten zullen tijdens de eerste twee liveshows de revue passeren, de coach kiest per aflevering de helft van zijn of haar team. Tijdens de eerste liveshow op vrijdag 29 maart 2013 zullen er dus 16 talenten het livepodium betreden, 4 stemmen per team.

In de eerste liveshow proberen deze 16 talenten de coaches, het publiek in de studio én televisiekijkend Vlaanderen te overtuigen van hun uniek stemgeluid, in willekeurige volgorde:

Team Alex
Jaouad (27) uit Antwerpen: ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana
Jelle (22) uit Beringen: ‘Pumped Up Kicks’ van Foster The People
Kaat (18) uit Schilde: ‘Goodbye Kiss' van Kasabian
Timna (27) uit Gent: ‘Kiss Me’ van Sixpence Non The Richer

Team Jasper
Bert (24) uit Laarne: ‘Baby Don’t Worry’ van Broken Glass Heroes
Elias (18) en Eva (21) uit Ieper: ‘Crucify’ van Tori Amos
Matthijs (22) uit Mortsel: ‘No Sound But The Wind’ van Editors
Paulien (18) uit Oostmalle: ‘You’re The One That I Want’ uit Grease

Team Koen
Freija (30) uit Antwerpen: ‘Crazy’ van Gnarls Barkley
Jeroen (27) uit Oostkamp: ‘Wicked Game’ van Chris Isaak
Maria (18) uit Sint-Gillis: ‘Grenade’ van Bruno Mars
Theo (26) uit Deurle: ‘Let Her Go’ van Passenger

Team Natalia
Bjorn (35) uit Edegem en Joeri (39) uit Hemiksem: ‘Uprising’ van Muse
Jana (25) uit Eeklo: ‘Euphoria’ van Loreen
Lucas (22) uit Nieuwrode: ‘More’ van Usher
Robby (31) uit Houthalen-Helchteren: ‘All Summer Long’ van Kid Rock

De afvalrace van The Voice van Vlaanderen ziet er anders uit dan vorig seizoen. Het is vooral de kijker die meer zijn inbreng heeft en mee zijn stempel kan drukken op wie dé Voice van Vlaanderen wordt. Tijdens de eerste 2 liveshows stuurt elke coach per team 1 kandidaat onmiddellijk door naar de volgende ronde én kiest het publiek per team hun publiekslieveling uit: de kandidaat met het hoogst aantal publieksstemmen gaat door. Voor de andere 2 kandidaten van elk team stopt hier meteen het Voice-avontuur. Stemmen op je favoriete kandidaat kan door de voornaam te sms’en naar 6677 of via de rode knop.

The Voice leeft online en op sociale media sterk, daarom is Sean Dhondt weer van de partij tijdens de liveshows. Hij zal opnieuw in de Smart Room, die deze keer geïntegreerd is in het Voice-decor, de kandidaten ontvangen en alles wat er gebeurt rond The Voice van Vlaanderen op sociale media duchtig in het oog houden. Af en toe zal Sean hier ook de achterban van Voice-kandidaten ontvangen. De ThuisCoach App is daarnaast ondertussen al bijna 135.000 keer gedownload en krijgt een nieuwe invulling vanaf de liveshows: deze keer kunnen de App-gebruikers vóór elke liveshow voorspellen welke kandidaten van elk team zullen doorgaan naar de liveshows. Tijdens de liveshows kunnen de gebruikers elk optreden een waardering geven.

Dat de 32 kandidaten er zin in hebben, bewijst hun eerste videoclip die ze samen hebben opgenomen, waarin ze ‘Not Giving In’ van Rudimental brengen. Je kan de clip hier bekijken.

Afspraak dus nu vrijdagavond om 20.30 bij VTM, voor de eerste liveshow van The Voice van Vlaanderen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: