De Eagles brengen een live-album en concertfilm uit met 26 nummers die werden opgenomen tijdens hun drie concerten in het Forum in Los Angeles.

De Eagles brachten het grootste deel van 2018 door op een grootschalige tour doorheen de Verenigde Staten. Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, Deacon Frey en Vince Gill kregen lovende kritieken van zowel fans als critici. Ze stonden dan ook op scherp voor hun drie uitverkochte shows in het Forum in Los Angeles op 12, 14 en 15 september. Uit deze drie shows werden de hoogtepunten geselecteerd en verzameld op een nieuw live-album met 26 nummers en een concertfilm ‘LIVE FROM THE FORUM MMXVIII.’

In de Verenigde Staten zal de concertfilm deze zondag 5 juli exclusief worden uitgezonden door ESPN. De film wordt gepresenteerd door Eagles-fan Chris Berman. “Music and sports fans have been shut out from live events for more than three months. The premiere of LIVE FROM THE FORUM MMXVIII, this July 4th weekend on ESPN, is the Eagles’ gift to their fans,” vertelt Irving Azoff; de manager van de Eagles.

Burke Magnus, Executive Vice President, Programming Acquisitions and Scheduling van ESPN: “This was a rare opportunity to partner with one of the greatest bands of all time to bring audiences some new and exciting entertainment. We are thrilled to have the opportunity to showcase this momentous event from the Forum.”

LIVE FROM THE FORUM MMXVIII

LIVE FROM THE FORUM MMXVIII’ is een Scheme Engine-productie die werd geregisseerd door Nick Wickham en opgenomen werd met 14 4K camera's. Het zal beschikbaar zijn op 16 oktobervia Rhino in op Blu-ray, CD, Vinyl en via streaming. Er zal ook een super deluxe editie beschikbaar zijn. De pre-order is beschikbaar via www.eagles.com en www.rhino.com. 'LIVE FROM THE FORUM MMXVIII' bevat live-optredens van de meest iconische hits van de band ('Hotel California', 'Take It Easy', 'Life In The Fast Lane', 'Desperado'), geliefde albumtracks ('Ol’ 55', 'Those Shoes'), samen met enkele van de grootste solo-hits van de individuele leden van de band (Henley’s 'Boys Of Summer', Walsh’s 'Rocky Mountain Way' en Gill’s 'Don’t Let Our Love Start Slippin’ Away').

In het moderne, gesplinterde rocklandschap van vandaag behouden de Eagles een aantrekkingskracht die zowel generatie als genre overstijgt, waardoor de rol van de band als muzikaal icoon wordt versterkt. Als de best verkochte Amerikaanse band uit de jaren '70 en een van de bestverkopende acts aller tijden, hebben de Eagles meer dan 150 miljoen albums wereldwijd verkocht, zes #1 albums gescoord en vijf keer bovenaan de hitlijsten gestaan. Hun ‘Greatest Hits 1971-1975’ en ‘Hotel California’ zijn de bestverkochte albums aller tijden volgens de RIAA, respectievelijk gecertificeerd Platinum 38x en 26x. Ze hebben zes GRAMMY® Awards gewonnen, werden in 1998 ingewijd in de Rock & Roll Hall of Fame in het eerste jaar dat ze in aanmerking kwamen, en in 2016 ontvingen ze de Kennedy Center Honours.

Rescheduled Eagles “Hotel California” 2021 Tour Dates

September 2021

 • 16 Denver, CO Pepsi Center (Originally Fri, Sep 18, 2020)
 • 18 Denver, CO Pepsi Center (Originally Fri, Sep 19, 2020)
 • 21 Dallas, TX American Airlines Center (Originally Wed, Oct 21, 2020)
 • 24 Phoenix, AZ Talking Stick Resort Arena (Originally Sat, Oct 24, 2020)
 • 25 Phoenix, AZ Talking Stick Resort Arena (Originally Sun, Oct 25, 2020)

October 2021

 • 1 Saint Paul, MN Xcel Energy Center (Originally Fri, Oct 16, 2020)
 • 2 Saint Paul, MN Xcel Energy Center (Originally Sat, Oct 17, 2020)
 • 15 Los Angeles, CA The Forum (Originally Fri, Sep 25, 2020)
 • 16 Los Angeles, CA The Forum (Originally Sat, Sep 26, 2020)
 • 19 Los Angeles, CA The Forum (Originally Tue, Sep 29, 2020)
 • 22 San Francisco, CA Chase Center (Originally Fri, Oct 2, 2020)
 • 23 San Francisco, CA Chase Center (Originally Sat, Oct 3, 2020)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over