Elke vrijdagochtend duikt Sofie Engelen tijdens haar ochtendshow ‘Morning Glory’ terug in de tijd met een artiest. Samen luisteren ze naar de allereerste demo die hij of zij ooit uitbracht. Vandaag was het de beurt aan Daan Stuyven en die is wel aardig diep in zijn archief gedoken. “De zoektocht zelf verliep nogal chaotisch. Ik heb altijd alles bijgehouden en heb dus duizenden kartonnen dozen en archieven, maar het is allemaal gelukt! Na lang zoeken heb ik een cassette uit 1986 teruggevonden.” vertelt Daan.

“Deze cassette werd opgenomen toen ik 16 jaar was met de buurjongen in m’n straat waarmee ik normaal aardbeien ging plukken, beter bekend als Wim Claes”, lacht Daan. “Het was de eerste keer dat ik in een studio kwam en echt een demo kon maken. Ik geneer me toch een beetje maar het waren vrolijke en onbezonnen tijden.” Wim Claes schreef alle songs voor X-Session en schreef ook songs voor onder andere Clouseau, Dana Winner en Gunther Neefs.

Beluister hier het gesprek van Sofie met Daan en de cassette uit 1986:

De afgelopen maanden waren ook de eerste muzikale ‘probeersels’ van Stef Kamil Carlens, Goose, Black Box Revelation en The Jets te horen tijdens Morning Glory bij Willy .

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: