Goele Bormans

Zondagavond ging Nonkel Jef officieel in première in Theater Elckerlyc. Het theaterstuk gebaseerd om de gekende televisiepremière lokte reeds menige fans. Zij willen allemaal Nonkel Jef wel eens in het echt zien. Van de originele cast van de tv-serie blijft enkel Ivo Pauwels (Nonkel Jef) en Linda De Ridder (Odette) over. De andere personages werden vervangen door andere acteurs.

Nonkel Jef is een typische boer die samen met Odette en Sander op zijn boerderij woont. Odette is het dochter van zijn overleden zus. Zij had tot voor kort een relatie met de buitenechtelijke zoon (Izzy) van nonkel Jef. Als Izzy haar verlaat voor een ander, mag ze van nonkel Jef op de boerderij blijven wonen op voorwaarde dat ze de was en de plas doet. Maar haar nonkel en Sander zijn twee grote varkens wat voor vele ergernissen lijkt. Ze wilt graag een nieuwe keuken want diegene die ze nu heeft hangt met haken en poten aaneen. Maar daar zijn Jef en Sander te gierig voor. Tot op de dag dat Sander in een van de vuilbakken van het dorp een grote zak met geld vindt. Het geld blijkt van een bankoverval te komen maar toch besluiten ze het te houden. Maar de dierenarts Edouard, ook wel een goede vriend van Nonkel Jef, heeft dezelfde tas als het opgeviste exemplaar. Dit zorgt voor allerlei verwisselingen en talloze misverstanden.

Het stuk werd geregisseerd door Dirk Lavrysen en werd geschreven door Luc Kerkhofs. Hij schreef eerder ook al de televisieserie. Deze werd 20 jaar geleden uitgezonden en behaalde toen 175 afleveringen. Het is dan ook één van de meest langstlopende televisieseries van vroeger. Maar nu trekt Nonkel Jef naar het theater! Het stuk lag perfect in de lijn van de vroegere televisieserie en zal dus waarschijnlijk heel veel fans lokken. De cast zette hier een mooie prestatie neer.

Nonkel Jef heeft nog steeds dezelfde humor, dus wie de reeks vroeger graag op tv zag moet zeker eens een kijkje gaan nemen in Theater Elckerlyc! Het stuk zal nog spelen tot en met 14 februari. Tickets en info kan je vinden op: www.elckerlyc.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: