Wie kent de flamboyante en legendarische figuren van de onsterfelijke tv-serie “De Collega’s” nu niet? Classifiseerder eerste klas Jomme Dockx, bureauchef Philemon Persez, onderbureauchef Bonaventuur Verastenhoven, secretaresse Mireille ‘Maasje’, typiste Betty Bossé, anarchist Gilbert Van Hie, opsteller Jean De Pesser, koffiemadam Arrabel, Thierry Devucht en vele anderen...

In 1976 ging “De Collega’s” in première. De reeks die de BRT in eerste instantie niet wilde, maar die toen als theaterstuk zo populair werd dat de tv het plots wél heel erg wilde. Het werd een onvergetelijke sitcom die drie seizoenen lang de mensen aan de buis kluisterde. Het toneelstuk “De Collega’s” bestaat uit twee delen: Het Bureau en Het Feest. In het eerste deel organiseert bureauchef Philemon Persez een personeelsfeest voor zijn afdeling. Niemand wil komen.

In het tweede deel zien we wat er van het feest uiteindelijk terechtkomt. “De Collega’s” is een dwarsdoorsnede van de Vlaamse ambtenarij in de jaren ’70. Politieke benoemingen, vriendjespolitiek, partijkaarten, roddels, gekibbel en alles wat nog komt kijken bij het bureauwerk op de vierde verdieping van het Ministerie van Financiën.

Loge10 Theaterproducties brengt dit Vlaams repertoirestuk exact veertig jaar na de creatie opnieuw op de planken met een grote cast vol ronkende namen en met vooral heel veel humor.

Cast: Luc Caals, Kurt Defrancq, Ann Pira, An Vanderstighelen, Guillaume Devos, Dirk Bosschaert, Yann Vandenbrande, Dirk Van Vaerenbergh, Hilde Van Wesepoel, Dorien Schrijnemakers, Ann De Winne, Kadèr Gurbuz en Wouter Vermeiren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Collega's
Datum: 
Vanaf 18 mei 2016
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over