Op 20 november 2011 ging de allereerste eigen musicalcreatie van Judas Theaterproducties in première. LELIES kwam tot leven. Deze musicalcreatie over een onmogelijke liefde was al snel “the talk of town”. Niemand bleef onbewogen bij deze hartverwarmende, maar tegelijk ook hartverscheurende voorstelling. Toen op 30 december 2011 het doek viel over deze voorstelling wist iedereen: dit is niet het einde van "Lelies". Drie jaar later komt LELIES terug in het theater. Vanaf 5 februari tot en met 27 maart kan het publiek genieten van deze voorstelling. Op 16 januari gingen de repetities van start.

Startschot repetities herneming “Lelies”

Vanaf 16 januari gaan de repetities gaan start onder leiding van regisseur Martin Michel. De pers werd getrakteerd op een kennismaking met en een blijde terugzien van de cast, een lijvig toonmoment en een vooruitblik op de langverwachte CD-opname van “Lelies”.

Judas Theaterproducties staat opnieuw garant voor een authentiek verhaal met een ongewijzigd creatief team. In de cast duiken er twee nieuwe namen op: Floris Devooght en Ivo Chundro. De fans van het eerste uur kunnen binnenkort ook de CD van deze voorstelling aanschaffen. Deze komt uit op 10 maart 2015.

Lelies - een schreeuw om rechtvaardigheid

Schrijver Allard Blom, Componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel baseerden zich op het toneelstuk "Les Feluettes" van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘50. Een groep gevangenen onder leiding van de oude Simon Doucet voert een toneelstuk op ter ere van Bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit op een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly. Het is een passioneel verhaal met als kernthema's het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen. Deze thema’s maken het stuk, tijdloos en tegelijk razend actueel.

Wereldwijd was dit toneelstuk van Bouchard te zien in meer dan 40 landen. In 1996 verfilmde de Canadese regisseur John Greysn het scenario. De film won verschillende prijzen, waaronder een Genie Award voor 'Beste Film'. De musical LELIES ging op 20 november 2011 in première. De recensies waren lovend en op de Vlaamse Musical Prijzen kaapte deze creatie maar liefst 5 prijzen weg, waaronder de felbegeerde “Beste Musical”.

Acteurs Ivo Chundro en Floris Devooght vervoegen de cast van het eerste uur

Judas TheaterProducties mag rekenen op een quasi ongewijzigde cast: Hans Peter Janssen, Door Van Boeckel, Timo Descamps, Matthew Michel, Leendert De Vis, Ara Halici, Sebastien De Smet en Laurenz Hoorelbeke zijn opnieuw van de partij. Twee nieuwe namen prijken op de affiche: Ivo Chundro en Floris Devooght.

ACTIE: CD met 18 nummers uit de musical –inclusief 1 nieuw nummer

Wie de CD nu bestelt via www.judastheaterproducties.be geniet een korting van € 2,00 per CD en betaalt slechts € 14,00. Deze actie is geldig tot en met 31 januari 2015 en enkel via de website. De eerste 100 CD's worden tevens gesigneerd door auteur Allard Blom, componist Sam Verhoeven en hoofdrolspelers Hans Peter Janssens en Timo Descamps. Vanaf 5 februari is de CD in voorverkoop beschikbaar in het theater voor de prijs van € 16,00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lelies
Datum: 
Vanaf 5 februari 2015
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over