Warre Borgmans is te zien als Franz Liszt. De jonge, gewaardeerde Russische pianist Vitaly Pisarenko speelt pianomuziek van Liszt en tijdgenoten. Geert Vermeulen, scenarist van o.a. Katarakt en In Vlaamse Velden, schreef de tekst en coacht.

Over de voorstelling

De oudere Franz Liszt wil graag priester worden. Oog in oog met God wordt hij met zijn verleden geconfronteerd en slaan de twijfels toe. Samen met zijn publiek peilt hij naar de essentie van zijn bestaan. 

De Biecht van Liszt is een diepmenselijke zoektocht naar de hoogte- en dieptepunten in het muzikale en persoonlijke leven van Franz Liszt: Liszt als wonderkind en rondreizende ‘popster avant la lettre’. De vroege dood van zijn vader, Liszts twijfels en depressies. Zijn bewuste keuze om met het sterrendom te breken en componist te worden, zijn bewogen relaties met vrouwen. Zijn onbaatzuchtige steun aan zoveel muzikanten en componisten, niet in het minst aan zijn latere schoonzoon Richard Wagner. De vaak pijnlijke relatie met zijn kinderen, vooral met dochter Cosima. Zijn groeiend verlangen om te huwen... en zijn verlangen om priester te worden.

De Biecht van Liszt wordt gemaakt op basis van brieven van Liszt, getuigenissen van zijn tijdgenoten, oude en nieuwe biografieën. De wisselwerking tussen verhaal en muziek maakt deze voorstelling tot een indringende ervaring waarbij de toeschouwer recht in Liszts muzikale én menselijke hart kan kijken...

Warre borgmans is bij het grote publiek vooral bekend door zijn werk voor televisie en film, maar is ook al jaren als rasacteur te zien in de theaterzalen.

Vitaly Pisarenko is een Russische, nog zeer jonge, maar enorm gedreven en internationaal gelauwerde pianist. Een toptalent in de wereld van de klassieke muziek. Pisarenko werd op 12 april 2008 uitgeroepen tot Eerste Prijswinnaar van het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Zijn drukke tournee voerde hem nog tot 2013 over de hele wereld. Op 6-jarige leeftijd trad Vitaly voor het eerst op voor publiek. Na zijn eerste muziekopleiding aan de muziekscholen van Kiev en Kharkov begon hij in 2005 een studie aan het Staatsconservatorium van Moskou, waar hij les kreeg van professor Yuri Slesarev. Tegelijkertijd begon hij aan een postacademische opleiding aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts bij Aquiles Delle Vigne. Vitaly heeft recitals gegeven en is als solist opgetreden met orkesten in landen over de hele wereld. Lees HIER meer over Vitaly.

Alle speeldata: www.bis-produkties.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: