Als ik later groot ben word ik een (vul maar in). Ongetwijfeld heb je toen je klein was diverse ideeen gehad over wat je later wilde worden. Vaak varieerend van rockster tot cowboy tot ballerina. Het is zeldzaam als je ook echt het beroep gaat uitoefenen waarvan je als kind al hebt gedroomd (waar vinden we immers nog cowboys tegenwoordig?). Hetzelfde geldt voor Hollywoodsterren, want zij zijn ook maar mensen. Hoewel vele beroemde acteurs en actrices in de wieg lijken gelegd voor een carrière op het witte doek, is dat niet altijd waar ze zijn begonnen. De weg naar roem is vaak geplaveid met slechte beslissingen, vreemde bijbanen en onverwachte wendingen. Neem bijvoorbeeld Mark Wahlberg: hij is nu een veelgevraagde naam in Hollywood, maar hij begon zijn carrière als onderbroekenmodel. Wahlberg is vanaf 2 oktober te zien in de explosieve actiefilm 2 Guns, samen met Denzel Washington. In deze op de gelijknamige graphic novel gebaseerde actiekomedie spelen de acteurs twee undercoveragenten met een haat-liefdeverhouding. Wanneer ze er beiden ingeluisd worden, moeten ze echter wel samenwerken om te overleven. Als eerbetoon aan de veelzijdige weg die Mark Walhberg heeft afgelegd tot aan 2 Guns, hebben we een overzicht gemaakt van de beste carrière moves in Hollywood.

Matt Damon

Een goedgevuld koppie staat nog niet garant voor een goedgevulde bankrekening. Toen Damon aan de prestigeuze universiteit van Harvard studeerde voelde hij zich dan ook genoodzaakt om zijn lijf te schudden voor geld. Als breakdancer verdiende hij als studentenjob een mooi extra centje, tenminste volgens zijn vriend Casey Affleck (ja, de broer van…). Damon zelf zegt dat het een broodje aap is maar Affleck houdt vol. Matt wordt nu regelmatig gevraagd om wat van zijn moves te laten zien op televisie. Aan een miljoenenpubliek…

Joh Hamm

We kennen Jon Hamm allemaal als de supergladde Don Draper uit de hitserie Mad Men. Hoewel hij nu een succesvol acteur is, was het eind jaren negentig geen fijne tijd voor Jon. Hij kreeg maar geen voet aan de grond in Hollywood, waardoor hij uiteindelijk een baantje nam als setontwerper voor soft-porno film! Gelukkig kon Jon zijn bijzondere baantje vrij snel achter zich laten, want 2000 brak hij door met zijn rol in de dramaserie Providence.

Sean Connery

Bond. James Bond. Sean Connery is een van de meest bejubelde versies van Engeland’s bekendste geheim agent. Denk je aan Sean Connery dan denk je aan de gedistingeerde, charmante ladies man 007. Maar, zoals elk ander heeft de Schot ook ooit ergens moeten beginnen met zijn loopbaan. Voordat de acteur bij de marine ging, had hij zijn eerste baantje: melkboer. Het is even wat anders dan de ‘shaken, not stirred’ Martini, maar wat moet het een mooi gezicht geweest zijn wanneer Sean Connery elke dag de flessen melk kwam afleveren.

Hugh Jackman

Dat Hugh Jackman veelzijdig is hebben we al aan zijn lange acteercarrière kunnen zien. Uiteenlopende rollen in X-Men en Les Miserables laten al zien dat de Australische acteur een multitalent is. Zijn eerste baantje zou je echter niet direct bij hem verwachten: clown. Om de kost te verdienen trad Hugh op als Coco The Clown op kinderfeestjes. Voor 50 dollar vermaakte hij kinderen op feestjes en partijtjes. Wij zijn in ieder geval erg blij dat Hugh zijn fopneus heeft ingeruild voor adamantium-klauwen.

Bratt Pitt

Brad Pitt, er is maar weinig dat we niet weten van deze filmtitaan (en zijn vrouw en kinderen…). Wat echter jaren een enorm goed bewaard geheim is gebleven is dat de eerste werkgever van de superster met de eens zo weelderige lokken een kip fastfoodketen was! Brad liep verkleed als heerlijk mals kippetje over straat en lokte de toekomstige klanten naar binnen met brochures en zijn ongekende charmes. Later doet hij ook uit de doeken dat hij in hetzelfde jaar ook als chauffeur voor strippers aan de slag is geweest. Hij bracht en haalde de dames op en ving hier en daar rondslingerende kledingstukken op. Zucht.

Mark Wahlberg

Wist je dat Mark Wahlberg ooit bij New Kids On The Block zat? Als broertje van Donnie Walhberg (ook van New Kids On The Block) was er een korte tijd dat de dertienjarige Mark ook even bij de boyband zat. Zijn liefde lag echter meer bij rappen (jawel) en daarom werd Mark later de frontman van Marky Mark and The Funky Bunch. Zijn hit ‘Good Vibrations’ werd een hit en behaalde zelfs de nummer 1 positie in de hitlijsten. In de clip van ‘Good Vibrations’ was al te zien dat Marky Mark over een mooi wasbordje beschikte. Hij werd dan ook al snel gevraagd als onderbroekenmodel voor Calvin Klein. Uiteindelijk bleek zijn ware liefde bij het acteren te liggen en begon de filmcarrière van het voormalig onderbroekenmodel/rapper met een rolletje in de televisiefilm The Substitute. Het balletje begon toen echt te rollen en sindsdien hebben we Mark zien schitteren in Fear, The Departed, Pain & Gain en binnenkort 2 Guns. Samen met Denzel Washington speelt hij in deze actiekomedie een tweetal undercoveragenten. Ze weten echter niet van elkaar dat ze undercover zijn en kunnen niet altijd met elkaar overweg. Wanneer ze erin geluisd worden moeten ze gedwongen samenwerken en al hun undercoverkennis toepassen. Benieuwd naar hoe Marky Mark dit aanpakt? Bekijk hier de trailer! 2 Guns draait vanaf 2 oktober in de cinema.

 

2 Guns vanaf 2 oktober in de zalen

In de explosieve actiefilm 2 Guns spelen Denzel Washington en Mark Wahlberg twee undercover agenten. Bobby Trench (Washington) is een narcotica-agent bij de DEA en Marcus Stigman (Wahlberg) werkt voor de inlichtingendienst van de marine. Ze weten echter niet van elkaar dat de ander ook undercover is. Hun poging om bij een Mexicaanse drugscartel te infiltreren en miljoenen dollars in beslag te nemen loopt compleet uit de hand. Hun superieuren ontkennen bij de zaak betrokken te zijn en ze worden allebei ontslagen. Nu ze worden gezocht door de overheid én de drugsbazen zijn ze gedwongen samen te werken om de waarheid te achterhalen en hun naam te zuiveren. Hun achtervolgers zijn er alleen niet op voorbereid dat de twee tijdens hun periode als undercover agent in het criminele circuit ook de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: