In Komen Eten willen de kandidaten deze week graag iets bewijzen. Marco uit Zandvliet wil aantonen dat bier een hoger culinair niveau heeft dan wijn, Dina uit Roeselare wil alle mensen laten zien dat ze behalve een stijlvolle diva ook een zorgzaam type is en Gerrit uit Meer grijpt de Komen Eten-gelegenheid aan om Vlaanderen te tonen dat je in een kleine keuken toch een smakelijke menu kunt bereiden.

Marco uit Zandvliet (A)
Maandag 1 april

Laborant Marco (35) uit Zandvliet doet mee aan Komen Eten met een missie. Hij volgt al vier jaar koksschool in avondonderwijs en bovendien is hij een gediplomeerd bierkenner met 112 verschillende biersoorten in zijn kelder. Deze week wil Marco tonen dat bier in combinatie met lekker eten veel meer te bieden heeft dan wijn. Zelf formuleert hij het anders, hij vindt dat de culinaire wereld ten prooi is gevallen aan wijnfascisme en daar wil hij komaf mee maken. Ook zijn gezellige dorpje Zandvliet en al het lekkers dat je in en rond Antwerpen vindt, wil Marco graag promoten. Zijn hoofdgerecht is bijvoorbeeld ‘konijn van de bomma van De Koninck’, met daarin een van de weinige bieren die nog binnen de Antwerpse stadsmuren worden gebrouwen. En als hoofdgerecht serveert Marco het erkende streekproduct Zandvlietse carpaccio met een coulis van Seefbier, nog zo’n bier dat alle sinjoren kennen.

Dina uit Roeselare (W-Vl)
Dinsdag 2 april

Over de 32-jarige Dina uit Roeselare moet je weten dat ze zangeres is en dat ze Portugese wortels heeft, want die twee aspecten komen aan bod tijdens haar Komen Eten-avontuur. Dina wil deze week bewijzen dat ze niet alleen een chichi-madam is maar dat ze ook de handen uit de mouwen kan steken. Zelf zegt ze dat er eigenlijk twee Dina’s zijn. Enerzijds is er de showbizz-Dina, die heeft opgetreden met Dana Winner, Jo Vally, Will Sommers en Will Tura. Die Dina houdt van bling-bling en luxe en zingt voor haar Komen Eten-gasten vanavond een prachtig lied van Céline Dion. Anderzijds is er ook huismoeder Dina, die voor haar gezin zorgt en telkens opnieuw lekker eten op tafel wil toveren. Vanavond zijn dat voornamelijk Portugese specialiteiten, zoals een bijzondere paëlla en ‘delicia de cafe’, een heerlijk dessert op basis van koffie en koek. Belangrijk om vooraf mee te delen over de Portugese keuken is dat ze over het algemeen heel lekker en gezond is, behalve de desserts, die zijn vooral heel lekker.

Gerrit uit Meer (A)
Woensdag 3 april

Gerrit (54) uit Meer (deelgemeente van Hoogstraten) wil in Komen Eten tonen dat je in een kleine keuken toch lekkere en warme gerechten kunt bereiden. Gerrit heeft twee hobby’s: biljarten en buffetjes maken. Vooral dat laatste is zijn specialiteit. Iedereen in de brede omtrek van Hoogstraten weet dat Gerrit bekend staat om zijn buffetten. Het zou zonde zijn moest de gastheer van vanavond daar geen gebruik van maken om te scoren bij zijn Komen Eten-gasten. Het hoofdgerecht dat Gerrit hen presenteert is een immens buffet met allemaal verschillende gerechten. Werkelijk te veel om op te sommen, maar de volledige lijst ligt ter inzage bij het Nationaal Instituut voor de Statistiek. Het thema van deze Komen Eten-avond is black & white, en daar hoort een heuse dresscode bij. Omdat Gerrit zo’n grote fan is geworden van het zangtalent van zijn medekandidate Dina heeft hij zijn hele interieur gedecoreerd met foto’s van haar.

Kathy uit Tielt (W-Vl)
Donderdag 4 april

Kathy is 41, ze woont in Tielt en ze werkt als bediende. Beroepsmatig verkeert ze voortdurend in vakantiesfeer want het bedrijf waarvoor ze werkt verkoopt mobilhomes. Kathy’s bijnaam is Tante Cava omdat ze een grote liefhebber is van de Spaanse bubbels. Ze woont in een prachtig huis en beschikt over alle modaliteiten om van haar Komen Etentje een overdonderend succes te maken, zoals een speciaal fornuis en een professioneel ogende koelcel. Kathy doet haar uiterste best om restaurantkwaliteit na te streven. Haar gasten mogen zich onder andere verwachten aan een gevulde kalfsfilet met hertoginnenaardappelen (in de volksmond ook wel eens pommes duchesses genoemd) en een zalfje van pastinaak. Als dessert serveert Kathy een crème van passievruchten met crumble en spongecake en dat nagerecht is zo prachtig gedresseerd dat Komen Eten-gast Gerrit er zijn lepeltje niet in durft zetten.

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: