De Antwerpse band Whyes stellen hun nieuw single “ I’m at War ” voor, een nummer dat helemaal in de lijn ligt van hun kenmerkende dansbare indie-pop.

‘I’m at war’ vertelt het verhaal van iemand die de tijd neemt om na te denken over zijn leven. Het hoofdpersonage komt namelijk uit een turbulente periode met weinig structuur en discipline, wat wel voor fun en leuke herinneringen zorgde, maar hem uiteindelijk weinig voldoening biedt. Hij wil er alles aan doen om iets te maken van zijn leven daar gaat hij nu voor. Het is een proces waarbij hij voortdurend "at war" is met alles wat hem ervan weerhoudt om een gelukkiger leven te leiden.

Whyes zorgt voor dansbare zelfreflectie de nieuwe single. Achteraf gezien zou 'I'm at war' perfect dienst kunnen doen als lockdown-schijf’ (Indiestyle)

About
WHYES is een vijfkoppige band uit het Antwerpse die zeer aanstekelijke en dansbare indie-pop maakt. Hun sound is beïnvloed door het betere werk van 80ies bands als Duran Duran, maar evenzeer ook door MGMT of zelfs Fleetwood Mac, Opzwepende synths en een dansbare sound maken het geheel helemaal af. Whyes werd in het verleden al eens geselecteerd voor de nieuwe lichting van Studio Brussel, en hun vorige single “Future Isles” vergaarde al airplay op verschillende radiozenders, bovendien deden hun beide vorige singles (cfr ook 'Sometimes') het ook al erg goed op Spotify.

Quotes:

  • "...Whyes klinken zo machtig eighties. Het is indiepop van het dansbaarste soort." (Dansende Beren)
  • "Straf spul en onweerstaanbare indiepop... Daar worden wij gelukkig van." (Luminous Dash)

"I'm at War' is een voorloper van hun eerste EP (in een productie van Luuk Cox). WHYES is een van de nieuwe signings van 62TV Records' (Naast watchoutforthegiants en Philemon). Het Brusselse label viert zijn 25 jarig bestaan maar de festiviteiten en concerten daarrrond zijn natuurlijk uitgesteld !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over