Geen #dourstalgie meer! De affiche van Dour Festival raakt steeds verder gevuld en pakt uit met 35 nieuwe namen uit de techno, electro en drum and bass. Chase & Status komen naar de Boombox voor een dj-set van RTRN II JUNGLE, Mind Against en Joris Voorn z

De affiche van editie 2020 bewijst dat de mantra ‘Dour c’est l’amour !’ nog altijd geldt, Dour is nog steeds het festival van de liefde. Het zet er zelfs almaar uitdrukkelijker op in, met een programmatie die nog steeds eclectisch is, nieuwe namen ontdekt en nieuwsgierig maakt, en zo alle muziekliefhebbers samenbrengt, zowel fans van techno als van hiphop, metal, indie, rock, reggae... In de Red Bull Elektropedia Balzaal, maar ook bij het kleinere, nieuwe podium La Chaufferie en in de Boombox mag je je deze zomer weer aan stomende nachten verwachten.

Binnenkort kunnen we weer nieuwe namen bekendmaken uit de hiphop- en indiewereld, maar vandaag concentreert Dour Festival zich op techno, electro en drum and bass. Eerst een update voor de Boombox. Daar zorgt de Londense hitmachine Chase & Status voor een feestje met hun RTRN II JUNGLE dj set. Je kunt er ook terecht voor de psytrance van de Braziliaan Mandragora, de populairste artiest in dat genre, en verder weerklinkt hier de UK garage van de Londenaar DJ EZ en de space techno en disco met klanken uit Noord-, Zuid- en Oost-Afrika van de Marokkaanse artieste ڭليثرGlitter ٥٥.

De Red Bull Elektropedia Balzaal zal daveren op de stevige beats van het duo Mind Against, een echte Italiaanse bromance en makers van uitgepuurde techno, maar ook op die van Joris Voorn, Lola Haro en Natasja, die zullen aantreden samen met Sven Väthen Carl Cox, namen die we al eerder bekend hebben gemaakt. Naast de eerder aangekondigde Black Sun Empire, Dirtyphonics LIIVE, Kings Of The Rollers & Inja en de line-up die AZF heeft uitgekozen, begint het programma van La Chaufferie definitief vorm te krijgen met een hele reeks nieuwe toezeggingen!

Op donderdag zal de temperatuur gegarandeerd een paar graden stijgen, want dan komt A.M.C langs, een van de meest gerespecteerde drum and bass producers van Groot-Brittannië – en hij brengt speciaal voor deze gelegenheid MC Phantom mee. De pionier van drum and bass en jungle Dj Hype draait een b2b met Randall, en ook Friction & Linguistics, Hedex feat. MC Skywalker en Kanine geven die dag het beste van zichzelf.

Op vrijdag zal de thermometer hopelijk net niet uiteenknallen, want dan staat er keiharde techno op het programma met de Duitse producer Clara Cuvé, Contrefaçon en Dax J, aangevuld met synthwave en early trance van I Hate Models, Jawbreakers, KI/KI, Sentimental Rave, W.LV.S Manu Le Malin & Electric Rescue en Teleraptor. Met zo’n line-up schiet de temperatuur gegarandeerd razendsnel de hoogte in!

Op zaterdag is de bass music aan de beurt, met 12th Planet, de godfather van de Amerikaanse bass scene, Borgore, de onbetwiste meester van chaotisch klinkende dubstep en drum and bass, en de absoluut unieke JOYRYDE.

Op zondag mag je je in La Chaufferie aan vuurwerk verwachten met extreme, experimentele klanken van de Tunesische Cera Khin, de overweldigende techno van de Nederlander DYEN en met “The Neorave Alliance”, het nieuwe project van het Belgische hard tech en gabber-duo Jacidorex and X&trick. Hebben intussen ook toegezegd: Moesha 13, Subway Shamans, The DJ Producer, Von Bikräv b2b Krampf, Angle Mort & Clignotant en Cactus et Mammuth.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dour Festival
Datum: 
15 - 19 juli 2020
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over