Op donderdag 12 oktober is de hoogzwangere Tine Embrechts de centrale gast in Voor de leeuwen. Tine deelt een verleden met gastheer Bart Peeters, hij was zelfs zeer nauw betrokken bij de start van haar televisiecarrière. Zo maakte zij ooit deel uit van het creatieve ensemble De Kakkewieten, een fictieve turngroep die wekelijks optrad in Barts tv-reeks De vliegende doos.

De acht jonge talenten achten de tijd rijp voor een ‘Kakkewieten-revival’ en brengen een nooit eerder vertoonde goochel-act met publieksparticipatie. Dit roept veel herinneringen op bij Tine.

Grote vrouw

De 18 -jarige Jade heeft al zeker één ding gemeen met Tine: ze meten beiden 1,78 meter. Ze weet dus wat het betekent om als ‘grote vrouw’ door het leven te gaan. Jade maakte een lied over dit thema en laat zich visueel ondersteunen door Pieter en Peter, die moeten aantonen dat zelfs Napoleon helemaal niet zo klein was.

Upperdare

Wat gebeurt er als een groepje brave huismoeders in plaats van een tupperware party een upperdare party krijgt geserveerd? Dat ontdekt Anouck, samen met haar vriendinnen, wanneer ze Ariane over de vloer krijgt in de rol van vertegenwoordigster van erotische artikelen.

Verder puttend uit het gemeenschappelijke verleden van Bart en Tine keek Dries nog eens naar de knotsgekke, absurdistische afleveringen van de Jos Bosmans show. Dit was een vast onderdeel in Barts humorprogramma Het Peulengaleis. Dies maakte hier een vervolg op als Jordy Bosmans, de kleinzoon van Jos. Hij wordt geassisteerd door Irene, een rol die in de originele versie vertolkt werd door Tine zelf.

Op naar de bevalling

Tine is voor de vierde keer zwanger. Voor Pieter de aanleiding om op piano de ultieme ode aan de zwangere vrouw te brengen, getiteld ‘Ik wil uit je komen’. Nic vertolkt dan weer een gynaecoloog in een sketch rond Tines bevalling. Samen met Jade en Dries toont hij aan wat er allemaal kan gebeuren in het bevallingskwartier wanneer de patiënt een bekende actrice is en de vader één van de strafste imitatoren van Vlaanderen. Spek naar de bek voor stemmenvirtuoos Nic

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: