Onlangs werd aangekondigd dat de langspeelfilm DE ACHT BERGEN van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch in officiële competitie vertoond zal worden op het filmfestival van Cannes. Op woensdag 18 mei om 22u30 zal hij effectief in wereldpremière te zien zijn, maar hieronder kan je alvast de teaser trailer ontdekken.

Naast de regie namen van Groeningen en Vandermeersch ook het scenario voor hun rekening, met een adaptatie van de bestseller van Paolo Cognetti. Voor Felix van Groeningen is het de tweede keer, na 'De helaasheid der dingen' in 2009 in de Quinzaine, dat zijn film in Cannes vertoond wordt.

Synopsis

DE ACHT BERGEN is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

De Italiaanse cast bestaat uit Luca Marinelli (Martin Eden), Alessandro Borghi (Devils), Filippo Timi (Vincere) en Elena Lietti (Anna).

Vlaams coproducent is Hans Everaert die in 2021 met La Civil van Teodora Ana Mihai in Cannes aanwezig was. DE ACHT BERGEN is een Italiaans-Belgisch-Franse film in een productie van WILDSIDE (it), a FREMANTLE company, RUFUS/MENUETTO (Be) en PYRAMIDE PRODUCTIONS (Fr). De film wordt gecoproduceerd door VISION DISTRIBUTION. Elastic Film UK is executive producer. DE ACHT BERGEN kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en minister van Cultuur Jan Jambon, investeerde in de film. Daarnaast co-financierden ook Streamz, Kinepolis Film Distribution (KFD ) & Dutch Filmworks (DFW) en de Belgische Tax Shelter partners.

DE ACHT BERGEN wordt verdeeld in België door Kinepolis Film Distribution (KFD) en in Nederland door Dutch Filmworks (DFW) in het najaar van 2022. In Frankrijk is PYRAMIDE verantwoordelijk voor de distributie. In Italië en de rest van de wereld wordt de film verdeeld door VISION DISTRIBUTION.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over