Elke coach startte de vierde liveshow op vrijdag 19 april 2013 met 3 kandidaten in zijn of haar team, maar Alex Callier, Jasper Steverlinck, Koen Wauters en Natalia moesten onverbiddelijk afscheid nemen van 1 talent. De eindstreep komt stilaan in zicht, tijdens de halve finale op vrijdag 26 april 2013 zijn er dus nog 8 kandidaten in de running om dé Voice van Vlaanderen te worden.

Tijdens deze halve finale brengt elk talent apart een nummer, maar brengen ook de 2 kandidaten per team samen een nummer. Het team van Jasper is daarnaast tijdens deze liveshow als laatste aan de beurt voor een groepsnummer en brengen samen ‘Street Spirit’ van Radiohead.

Deze 8 kandidaten doen een gooi naar een felbegeerde plaats voor de finale van The Voice:

Team Alex
Jaouad (27) uit Antwerpen: ‘Get Out of Your Lazy Bed’ van Matt Bianco
Olivier (27) uit Deurne: ‘Sweet Nothing’ van Calvin Harris & Florence Welch
Gezamenlijk nummer: ‘To All The Girls/Boys I Loved Before’ van Willie Nelson & Julio Iglesias

Team Jasper
Matthijs (22) uit Mortsel: ‘Hollow Talk’ van Choir Of Young Believers
Paulien (18) uit Oostmalle: ‘Friday I’m In Love’ van The Cure
Gezamenlijk nummer: ‘Trouble’ van Coldplay

Team Koen
Maria (18) uit Sint-Gillis: ‘Breakeven’ van The Script
Theo (26) uit Deurle: ‘Little Talks’ van Of Monsters And Men
Gezamenlijk nummer: ‘Zanna’ in de versie van Selah Sue en Tom Barman

Team Natalia
Jana (25) uit Eeklo: ‘Play’ van Jennifer Lopez
Robby (31) uit Houthalen-Helchteren: ‘Pride’ van U2
Gezamenlijk nummer: ‘Need You Now’ van Lady Antebellum

In deze halve finale verdeelt elke coach 100 punten over zijn of haar 2 talenten en ook televisiekijkend Vlaanderen geeft zijn stem. Het aantal stemmen van de kijkers wordt ook herrekend naar een percentage, dat bij het percentage van de coach wordt geteld. Diegene met het hoogste percentage gaat door naar de finale. Er gaan dus 4 kandidaten door naar de finale van The Voice van Vlaanderen.

Deze 4 kandidaten brengen ook meteen na de liveshow een eigen single uit, die na de halve finale te downloaden is via thevoicevlaanderen.be. Elke verkochte single, vanaf nu vrijdag 26 april 2013 na de liveshow tot en met donderdag 2 mei 2013 om 00.00, staat gelijk aan 2 stemmen. Wie uiteindelijk dé Voice van Vlaanderen wordt op vrijdag 3 mei 2013 wordt beslist door dit aantal verkochte singles in combinatie met de stemmen van kijkend Vlaanderen.

Stemmen op je favoriete kandidaat tijdens de halve finale kan opnieuw door de voornaam te sms’en naar 6677, via de rode knop of via de ThuisCoach App. Vanuit de Smart Room volgt Sean Dhondt opnieuw de show van op de eerste rij en ontvangt hij de kandidaten en hun achterban en volgt hij de sociale media op de voet.

Tijdens deze halve finale krijgt The Voice van Vlaanderen ook bezoek van een internationale muzikale gast: Alex Hepburn. Deze singer-songwriter uit Schotland heeft onlangs haar debuutalbum Together Alone uitgebracht en scoort momenteel een grote hit met het nummer ‘Under’. Ze brengt dit nummer dan ook volledig live op het Voice-podium.

Afspraak dus nu vrijdagavond om 20.30 bij VTM, voor de halve finale van The Voice van Vlaanderen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: