“Wie geen moeite doet voor de liefde, is een sukkelaar!”

Ook op het 7de album en in hun 7de theatertour, is 'de liefde’ één van de basisbestanddelen waar de 3JS gretig gebruik van maken. De troubadours van het Nederlandstalige lied, weten wat ze willen; “Als wij mensen kunnen raken met onze liedjes, dan is onze missie geslaagd.” Voor het eerst sinds hun ontstaan werkten de 3JS samen met een externe producer. Attie Bauw (Racoon, The Scorpions, The Nits) gooide al zijn ervaring in de schaal tijdens de albumopnames. Het effect hoor je ook tijdens hun pure, onversneden 7de theatertour, waarmee de 3JS op donderdag 28 april te gast zijn in de Antwerpse Arenbergschouwburg.

Sinds ze doorbraken met ‘Kamers van mijn hart’, genieten Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan Schilder van hun groeiende bekendheid in Vlaanderen. Bart Herman is uitgesproken fan en loopt hoog op met de Volendammers. “De beste beslissing die wij de laatste jaren hebben genomen, is een externe producer aantrekken. Atti Bauw is in deze de juiste man op de juiste plaats. Hij heeft ervoor gezorgd dat ons recentste studioalbum ‘7’ niet alleen beter klinkt, maar vooral ook een visitekaartje is geworden van waar wij voor staan. Chique, toegankelijke Nederlandstalige popmuziek, gebracht door drie kerels die zich goed amuseren, maar met een hoog knuffelgehalte”, zegt Jaap Kwakman.

Bij hun talrijke Vlaamse fans, zullen de 3JS met ‘Pas dan laat ik je gaan’ nog meer in de gading vallen, zeker nu ze het liedje alleen maar bij ons uitbrengen en promoten. “Een romantisch, positief liefdesliedje, zo zou je het rustig kunnen noemen. In eerste instantie klonk het midtempo, maar tijdens de productie is het dan toch uitgemond in een uptempo danstrack. De twijfel sluipt binnen in de relatie. Als koppel twijfel je over de toekomst, over elkaar en of het ook allemaal weer goed gaat komen. De kunst is om elkaar op die momenten gerust te stellen en dat mag dan wel eens met heel romantische woorden. Je bent trouwens een sukkel als je geen moeite doet voor de liefde, maar dat is mijn persoonlijke mening”, zegt Jan Dulles.

Op donderdag 28 april trekken de 3JS voor de 3de keer naar de Antwerpse Arenbergschouwburg, nu met hun gloednieuwe theatertour 7. “Tegen die tijd zijn we echt gerodeerd en op kruissnelheid. We staan met 7 muzikanten op het podium, er hangen 7 banners achter ons die de 7 kleuren van de regenboog symboliseren, we praten over de 7 wereldwonderen en ga zo maar door. We spelen onze nieuwe cd bijna integraal, maar uiteraard is er binnen de voorstelling ook ruimte voor het oudere, bekende 3JS repertoire. De toeters en bellen hebben we thuisgelaten en ingeruild voor de basis van de muziek. Mooie liedjes en sterke teksten die je raken tot in het diepste van je ziel”, zegt Jan Schilder.

De nieuwe single ‘Pas dan laat ik je gaan’ , is terug te vinden op het 3JS album ‘7’ dat fysiek en digitiaal verschenen is op het Artist & Company label. De song en het album zijn ook te beluisteren op Spotify.

Op donderdag 28 april staan de 3JS in de Arenbergschouwburg van Antwerpen. Tickets kan je reserveren via www.ntk.nl. Surf naar www.3JS.nl voor meer info.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over