Het 32ste Internationaal Festival van de Franstalige Film van Namen loopt van 29 september tot 6 oktober 2017 in het hart van de Waalse hoofdstad.

Elk jaar stelt het festival een honderdtal films voor uit alle hoeken van de Francofonie die vandaag 84 staten of regeringen uit de hele wereld telt. De Francofonie groepeert landen als Frankrijk, Québec, Roemenië, Libanon, Marokko, Senegal, Cambodja, Haïti of ook België om er slechts enkele te noemen. Goed voor meer dan 900 miljoen mannen en vrouwen die de Franse taal en haar universele waarden delen!

Het Festival van Namen is na jaren dé plaats van afspraak geworden zowel voor het publiek, dankzij de attractieve formule van de FIFF-pass, als voor honderden filmprofessionelen dankzij de vele ontmoetingen en workshops. In Namen werden zo tal van coproducties en films mogelijk gemaakt die nadien wereldwijd geprezen werden.

Na de regisseur Gérard Corbiau en de acteur Olivier Gourmet, is het aan de Belgische acteur Fabrizio Rongione om voor het derde jaar de rol van ere-voorzitter van het FIFF op te nemen.

Jeune Femme opent !

Sinds het Festival van Namen haar editie 2016 afsloot met Divines van Houda Benyamina (Caméra d’Or 2016), mag het Festival dit jaar de Caméra d’Or 2017 als openingsfilm presenteren !

Jawel, het is de Franse debuutfilm Jeune Femme (internationale titel : Montparnasse Bienvenue) van Léonor Serraille die deze 32ste editie van het FIFF zal openen. De film, die dit jaar in Cannes in officiële selectie in de sectie Un Certain Regard voorgesteld werd, won er de erg begeerde Caméra d’Or, prijs voor beste debuut uit alle secties.

De film Jeune Femme, vertolkt door de ravissante Laetitia Dosch, samen met Grégoire Monsaingeon, Souleymane Seye Ndiaye, Léonie Simaga, Nathalie Richard en Erika Sainte, vertelt het verhaal van Paula : Laura draagt een kat in haar armen, houdt de deuren gesloten en heeft niets in haar zakken. Zo is ze teruggekeerd naar Parijs na een lange afwezigheid. Dan besluit ze opnieuw mensen te ontmoeten. Deze keer is ze vastbesloten om een nieuwe start te maken. Met verve.

De film is een productie van Blue Monday Productions (Frankrijk) en zal in België verdeeld worden door Athena. De internationale sales wordt verzorgd door Be For Films.

32ste Festival International du Film Francophone de Namur (FIFF)
29 sept – 6 okt. 2017
Info : www.fiff.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: